Kenjaali Basenjis finns även på Facebook, leta upp oss där för att ta del av nyheter, info och annat.


Glad Alla Hjärtans Dag


Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn
Kenjaali Maybe Shes Born With It
Ch Abuluka Ondri For Kenjaali

2024-02-14


2024 - Ett Jubileumsår!


Alla nuvarande Kenjaaliflickor
Bibbi, Ondri, Jenna, Tiggy, Trixie and Leyah

Vi välkomnar det nya året 2024 och vi har massor med saker att fira!

1994 - För 30 år sedan flyttade min första basenji hem till mig. En vacker tricolourtik vid namn Alida. Hon var allt och lite till, full av temperament och upptåg.

2004 - För 20 år sedan, på exakt denna dagen, föddes den allra första Kenjaalikullen. Två av dessa underbara valpar, Kenya och Kevin stannade kvar hos oss och levde långa, friska och lyckliga liv, +17 år.

Under de här 30 åren med basenji har jag endast fött upp 7 valpkullar, 27 valpar. 11 av dessa är Champions, Specialvinnare (BIR, BIM, Veteran, Uppfödargrupper), Grupp- och BIS-placerade. Ett flertal har även blivit Årets Basenji (utställning och lure coursing) i både Sverige och Danmark vid flera tillfällen.

Vi har några ynglingar som är på gång med sina tävlingskarriärer och vi planerar att fira 30 år av framgångsrik avel med att planera för den 8e Kenjaalikullen i slutet av året.

Tack till alla fantastiska valpköpare som har älskat och tagit så väl hand om sina hundar. Inte alla har varit ute och tävlat, men alla är älskade familjemedlemmar och det betyder mest för mig . Min framgång som uppfödare är ingenting utan er!

2024-01-26


Mmmm-valparna fyller 4 år!


Kenjaali Half Man Half Amazing - Mondo

Kenjaali My Smile Is My Makeup - Jenna


Kenjaali Much Of Everything - Tuva


Kenjaali More Is More At Mirembe - MoALie

 

2024-01-04


Leyah & Candie 13 år idag!


Ch Kenjaali Frankly My Dear - Leyah


Kenjaali Like A Box Of Chocolates - Candie


Systrarna Leyah och Candie är från Kenjaalis tredje valpkull, födda i januari 2011, och de äldsta kvarvarande "valparna". Det är så härligt med äldre hundar, säkra på sig själva och vet precis vad dom vill. Leyah stannande kvar hos mig och Candie flyttade till sin egna familj i Göteborg där hon är en älskad familjemedlem och tar väl hand om sina två- och fyrbenta småsyskon. Leyah är en kopia på sin mormor Jaffa och Candie är en kopia (förutom färgen) på sin mamma Kenya. Grattis tjejer!, hoppas vi får fortsätta njuta av er ett långt tag framöver .

2024-01-02


Sammanfattning av tävlingsåret 2023!


Leyah, Jenna & Tiggy (AI-animering)

Under 2023 var vi sparsamt ute och tävlade i utställningsringarna, men vi fick ändå ihop rätt hyfsade resultat...

�� Trixie - C.I.B. NordicCh SEUCH DKUCH NOUCH DKJunCh NordV-19-24 DkV-17-18 DkJunV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
- Ny Nordisk och Norsk Champion samt Nordisk Vinnare 2023.

�� Seb - SEUCH DKUCH Kenjaali Woke Up Like This
- Ny Svensk och Dansk Champion.

�� Bibbi - Kenjaali ybe Shes Born With It
- Cert i både Sverige och Danmark. BIS-1 Junior och BIS-3. R-Cert på Svenska Basenjispecialen.

�� Hugin - Kenjaali Just Do It
- Cert i Danmark. BIS-4 Junior. R-Cert i Sverige.

�� Tiggy - SEUCH DKUCH SEV-22 DkV-22 NordV-21 NordJunV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red
- CACIB i Tyskland, nu saknas bara ett CACIB så kan hon lägga till även den Internationella Championtiteln till sin redan långa meritlista. 4a Bästa Tik på Svenska Basenjispecialen.

Vi har deltagit på endast 6 utställningar under året så utdelningen har ju varit mer än väl godkänd. Utställning är inte lika roligt längre som det brukade vara av många olika skäl så det blir sparsamt med tillfällen även 2024.

2024-01-01


God Jul till alla våra nära och kära!


Leyah, Jenna & Tiggy (AI-animering)

2023-12-24


Världens gulligaste Ondri fyller 8 år!


SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16
Abuluka Ondri For Kenjaali

Grattis Ondri på 8-årsdagen!!! Den här gosiga, gulliga och snälla lilla tjejen fyller veteran idag och det firar med många Hurra! Hurra! Hurra! Hurraaa!!! Kanske får ni se henne i utställningsringen under året, kanske eventuellt någon gång iallafall...

2023-12-22


Grattis Trixie, Frank & Tilja på 7-årsdagen!


Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn


Ch Kenjaali In It To Win It


Kenjaali I'm Prada You're Nada

Hoppas ni har en fantastisk dag med massor av godis, presenter och kramar från era underbara familjer (det vet jag att ni får). Mamma Leyah skickar extra Joddel! och om ni är det minsta lika henne så har ni spenderat den här regniga dagen under en varm, mysig filt ��

2023-12-12


Grattis Kato, Hugin, Alfred, Bibbi & Maja på 2-årsdagen!


Kenjaali Slogan-kull (AI-animering)

Det här härliga gänget, Kenjaalis yngsta, fyller 2 år idag och det firas med tårtor, gigantiska tuggben, bus och massor med kli bakom öronen av deras fantastiska familjer. Tack Lotten Eriksson (Majas matte) för bilden.

2023-12-10


Coolingarna från Fashion Statement-kullen, Elle, Tiggy & Seb fyller 3 år!


Kenjaali Elegance Is An Attitude


Ch Kenjaali When In Doubt Wear Red


Ch Kenjaali Woke Up Like This


Grattis på 3-årsdagen Elle, Tiggy och Seb!!!

Vi hoppas att ni aldrig kommer ändra på er. Låt det roliga fortsätta!!!

2023-12-07


Mina flickor Leyah, Jenna & Tiggy!


Ch Kenjaali Frankly My Dear - Leyah
Kenjaali My Smile Is My Makeup - Jenna
Ch Kenjaali When In Doubt Wear Red - Tiggy

Såhär är det att ha tre basenjitikar i skiftande åldrar, de ligger alltid i en stor hög och hur stor soffa jag än har så envisas dom med att ligga på mig. Mysigt!

Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, är äldst med sina 13 år och är faster till Jenna, Kenjaali My Smile Is My Makeup, 4 år och mormor till Tiggy, Ch Kenjaali When In Doubt Wear Red, 3 år.

2023-11-26


Valpar hos Kenjaali? Inte i år, men väl nästa!


Kenjaali Filmcitat-kull född 2011

Det kommer många förfrågningar om Basenjivalpar, men jag har bestämt mig för att hålla på det ytterligare ett år. Nästa år ska det hälostestas och förberedas för Kenjaalis 8e valpkull. Valparnas namntema är redan bestämt, det blir ännu en gång citat och denna gången från tv-komedier. Vi har ju tidigare citat från kända filmer och om allt går som tänkt kommer något eller några av dessa namnen att dyka upp i valparnas stamtavla. Titta in på "Planerade Valpar" för att läsa mer.

2023-11-16


Tiggy flyger fram mot ny succé!


SE UCH DK UCH SE V-22 DK V-22 NORD V-21 NORD JV-21
Kenjaali When In Doubt Wear Red

I år har det inte blivit så många utställningar för Tiggy, Ch Kenjaali When In Doubt Wear Red, men vi tänkte att en liten tripp till Tyskland skulle vara kul. För att få sin Internationella Championtitel behöver hon fyra Cacib i tre länder och eftersom hon redan har Cacib i Sverige och Danmark var det dags att åka till det där tredje landet. Det gick alldeles utmärkt! Tyskt Cert, Cacib och titeln Rostock Winner 2023 (vilket hon för övrigt är tredje generationen av. Mamma Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, och mormor Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, har båda varit i Rostock och fått sina sista Cacib för championatet samt blivit Rostock Winners).

Men nu är det ju så att sedan man införde Nordic-utställningar så har antalet internationella utställningar (iallafall i Sverige) blivit väldigt få och trots all framgång har Tiggy faktiskt inte ställts ut särskilt mycket så hon har just nu "bara" tre Cacib i tre länder. 2024 - Då tar vi det!

2023-10-01


Fantastiska framgångar i Höganäs för Bibbi och Seb!


Kenjaali Maybe Shes Born With It
SE UCH DK UCH Kenjaali Woke Up Like This

På SSUKs utställning i Höganäs var det idel, ädel framgång för Bibbi, Kenjaali Maybe Shes Born With It, och Seb, Kenjaali Woke Up Like This , som blev Bästa Hane respektive Bästa Tik och båda med Cert. Bibbi drog längsta strået och blev BIR och i finalerna blev hon BIS-1 Junior/Unghund och BIS-3 i stora finalen bland alla raser som deltog under dagen. Detta var bara Bibbis andra utställning som vuxen på svensk mark och det har resulterat i R-Cert på vår Special samt Cert idag. Hon har även ett Cert från Danmark.

Seb blev BIM, OCH han blev Svensk och Dansk Champion!!! På bara fyra officiella utställningar, och med minimal träning, har han lyckats knipa Cert vid alla tillfällen. Gissa vem som är en stolt uppfödarmatte till dom där två ☺️

2023-09-16


Träff med det här härliga gänget!


Kenjaaligänget

Idag har vi haft träff med syskonen Bibbi, Kenjaali Maybe Shes Born With It, Kato, Kenjaali Impossible Is Nothing, Hugin, Kenjaali Just Do It och Alfred, Kenjaali Do What You Can't. Med och sprang i gröngräset var även Tiggy, Ch Kenjaali When In Doubt Wear Red, och Katitzi, Lutra's Attitude And Charm.

2023-08-17


Svenska Basenjispecialen 2023 - En blöt historia!


Kenjaali Maybe Shes Born With It

Den här bilden får representera årets Svenska Basenjispecial. Tack alla som var där och gjorde det hela till en rolig utställning och fest på lördagen. På söndagen regnade och regnade och regnande det, men vi hade det rätt ok ändå.

- Bibbi, Kenjaali Maybe Shes Born With It, 2a unghund med Ck och R-Cert (typ 6a Bästa Tik). Uttagen i tävlan om Bästa Huvud.
- MoALie, Kenjaali More Is More At Mirembe, 4a i öppen klass med Ck.
- Elle, Kenjaali Elegance Is An Attitude, Excellent i öppen klass med Ck.
- Tiggy, Ch Kenjaali When In Doubt Wear Red, 4a Bästa Tik. Uttagen i tävlan om Bästa Huvud och Bästa Rörelser.

Fyra fina flickor som deltog i Kenjaalis uppfödargrupp som blev 2a med Hp och en jättefin kritik.
Grattis till alla vinnare och tack till ALLA som hjälpte till under helgen ��.

2023-08-06


Whooohooooo!!! Trixie är ny Nordisk och Norsk Champion och Nordisk Vinnare 2023!


C.I.B NORDIC UCH SE UCH DK UCH NO UCH DK JUNCH
NORD V-19-23 DK V-17-18 DK JUNV-17
Kenjaali Too Glam To Give A Damn

På Nordisk Vinnarutställning i norska Sandefjord blev Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, Bästa Tik med Nordiskt, Cert, Norskt Cert och Norskt Jubileumscert. Detta innebär att hon kan lägga ytterligare tre titlar till sin redan superlånga lista över meriter. Och en jäkla massa rosetter blev det för hennes matte att hänga upp på väggen ��.

2023-07-08


Hugin och Bibbi fixar storslam i Danmark!


Kenjaali Just Do It
Kenjaali Maybe Shes Born With It

Danmark är ett härligt land så vi begav oss dit igen. Denna gången var det Hugin, Kenjaali Just Do It, och Bibbi, Kenjaali Maybe Shes Born With It, som åkte med och WOW! vad bra det gick. Båda tävlade i juniorklass, 17 månader, och båda vann sina klasser med ck och seglade sedan upp som vinnare av både Bästa Hane och Bästa Tik. Med detta vann dom 4 Cert var, Juniorcert, Klubbjuniorcert, Cert och Klubbcert. Hugin blev BIR, BIS-4 Junior och utplockad bland de sista 8 hundarna i BIS'et och Bibbi blev BIM. Jag tror vi ska fortsätta åka till Danmark....

2023-06-07


Seb får Cert på sin första utställning i Danmark!


Kenjaali Woke Up Like This

Vi har varit i Danmark och ställt ut Seb, Kenjaali Woke Up Like This, som fick sitt tredje cert på sin tredje utställning och har nu två cert i Sverige och ett i Danmark. Snart ska vi planera in en ny utställning för honom för det saknas bara ett cert för championatet! Med på resan var även Bibbi, Kenjaali Maybe Shes Born With It, som blev 1a i juniorklassen med Excellent.

2023-03-17


Jenna, Mondo, Tuva och MoALie fyller 3 år!


Kenjaali My Smile Is My Makeup

Idag fyller min alldeles speciella lilla gullegris Jenna, Kenjaali My Smile Is My Makeup, 3 år. Grattis också till hennes underbara syskon Mondo, Kenjaali Half Man Half Amazing, Tuva, Kenjaali Much Of Everything och MoALie, Kenjaali More Is More At Mirembe. Ni är bara roligast, mysigast och bäst

2023-01-04


Leyah, Johnny och Candie fyller 12 år!


C.I.B NORD CH DK VETCH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12
Kenjaali Frankly My Dear

Min allra finaste Prinsessa Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear och hennes syskon Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, och Candie, Kenjaali Like A Box Of Chocolates, fyller 12 år idag!!! Tänk att jag fått upppleva 12 år av bara glädje och kärlek med min fantastiska tjej och nu hopppas jag att det blir många, långa och fina år utöver de vi redan haft

2023-01-02


Tiggy ny Svensk & Dansk Champion samt Svensk Vinnare 2022!


SE UCH DK UCH SE V-22 DK V-22 NORD V-21 NORD JV-21
Kenjaali When In Doubt Wear Red

Asså denna hunden!!! Hon bara fortsätter att glänsa och på årets sista utställning, endast 2 år och 4 dagar, slog hon till med att bli Bästa Tik med sista Certet för sitt Championat!, Nordiskt Cert, BIM OCH Svensk Vinnare. En stolt matte åkte hem med en mycket trött liten fröken som verkligen visat sig på sin bästa sida i ringen, massor med rosetter och en dunderförkylning, men det var det helt klart värt ��.

Tänk att hon redan hunnit med 2 championat och 4 vinnartitlar?! Och då har vi bara varit i två länder. Helt galet bra!!! Och kanske eventuellt är hon också Årets Basenjitik i Sverige 2022, återkommer mer om detta när listan är färdigräknad och officiell. Nu pausar vi lite från utställningar, men inom inte alltför kort tid kommer ni få se min lilla stjärna lysa igen.

2022-12-13


Grattis Trixie, Frank och Tilja på 6-årsdagen!!


Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn


Ch Kenjaali In It To Win It


Kenjaali I'm Prada You're Nada


Ytterligare ett gäng ska firas och nu är det våra helt fantastiska syskon Trixie, Frank och Tilja som fyller år - hela 6 år! Grattis uppfödarmattes fina små hjärtebarn, må ni leva i massor av många och långa, fina år framöver!

2022-12-12


Grattis Bibbi, Maja, Kato, Hugin och Alfred på 1-årsdagen!


Kenjaali Maybe Shes Born With It


Kenjaali A Diamond Is Forever


Kenjaali Impossible Is Nothing


Kenjaali Just Do It


Kenjaali Do What You Can't


Tänk att det gått ett helt år sedan dom föddes, våra småttingar, kan ni förstå?! Känns som att det var igår dom fortfarande bodde hemma, men det kanske beror på att alla valpar har hamnat i perfekta familjer som håller kontakten, uppdaterar med nyheter och gärna ses på träffar. Enligt rapporter blev alla ordentligt bortskämda på sin dag, alltså bara lite mer än vanligt då....

2022-12-10


Elle, Tiggy och Seb 2 år!


Elegance Is An Attitude
DK V-22 NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red
Kenjaali Woke Up Like This

Idag fyller dom här små huliganerna 2 år - Elle, Kenjaali Elegance Is An Attitude, Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red och Seb, Kenjaali Woke Up Like This. Tydligen ska dom vara "vuxna" nu, men det kommer aldrig hända �� och som stolt uppfödarmatte kan jag bara sitta där och skratta gott. Ägarna säger dock att det varit dom 2 bästa åren i deras liv så allt är som det ska vara, vi får stå ut med alla hyss och bus som förgyller vår vardag i många år framåt.

2022-12-07


Grattis Mojo på 14-årsdagen!


SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder

Kenjaalis äldsta, Ch Kenjaali Mojo-Marauder, fyller 14 år idag och det firar han med kycklingköttbullar, extra mycket gos och självklart sover han på husses kudde inatt. Grattis gamle man, än finns det krut kvar i dig

2022-12-05


Tjejerna i sina fina MilAnka-jackor!


C.I.B NORD CH DK VETCH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear
Kenjaali My Smile Is My Makeup

DK V-22 NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red

Vintern är här, men ingen ska frysa så nu är alla tjejerna utrustade med varsin hemstickad lusekofta från MilAnka.

2022-11-19


Dansk Vinnare 2022 - Tiggy gör det igen!


DK V-22 NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red

På årets Dansk Vinnarutställning i Herning Blev Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red, Bästa Tik med Cert, Cacib, BIM och erövrade ytterligare en titel - Dansk Vinnare 2022!!!

2022-11-13


MoALie ska bli mamma!


Kenjaali More Is More At Mirembe

I år planeras det inga valpar hos Kenjaali, men om ni är intresserade av en valp så ska söta MoALie, Kenjaali More Is More At Mirembe, bli mamma i mitten av december. Röd/vita, svart/vita och tricolourvalpar förväntas, kontakta kennel Mirembe för mer information.

2022-11-11


Ännu mer framgång för Hugin, Junior-Cacib på utställningen i Växjö!


Kenjaali Just Do It

Hugin, Kenjaali Just Do It, 10 månader, ställdes ut i Växjö och trots att det bara är hans andra officiella utställning och vi inte har tränat jättemycket så var han fantastiskt duktig. Det resulterade i finfina resultat med Junior-Cacib, reserv-cert och 4a Bästa Hane. Det kommer bli fler utställningar för fina Hugin framöver.

2022-10-22


Grabbhäng med Kato, Hugin och Alfred!


Kenjaali Impossible Is Nothing
Kenjaali Just Do It
Kenjaali Do What You Can't

Brödrarna Kato, Kenjaali Impossible Is Nothing, Hugin, Kenjaali Just Do It, och Alfred, Kenjaali Do What You Can't, har haft en lekdejt och trots att killarna är tonåringar (10 månader) med massor av hormoner som rusar i kroppen och tiden för brunst är här precis just nu så kom dom jättebra överens. Snälla, goa killar hela gänget

2022-10-22


Trixie ny Internationell Champion i tyska Rostock!


C.I.B SE & DK UCH DK JUNCH
NORD V-19 DK V-18-17 DK JUNV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn

I ett blåsigt och småregnigt Tyskland (ja, vi var utomhus!) fixade Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, sitt Internationella Championat efter ett långt uppehåll ifrån utställningsringarna. På grund av världspandemin har det varit få tillfällen att få det där sista Cacibet, men nu gick det vägen. Till den redan långa raden av titlar är hon nu också C.I.B, vilken tjej!

2022-10-01


Cert nummer 7 för Tiggy i Falsterbo!


NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red

Den här lilla tjejen börjar visa lite divalater, lilla fröken tycker att hela världen kretsar runt henne och det gör den ju! Cert nummer 7 trillade in för Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red, i Falsterbo.

2022-09-11


 

Hugin debuterar med Cert på sin första officiella utställing!


Kenjaali Just Do It
Cert, 2a Bästa Hane


NORDV-21 NORDJV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red
Best In Show Junior


På dagen 9 månader debuterade Hugin, Kenjaali Just Do It, i de stora killarnas gäng när han deltog i juniorklass för första gången och det gjorde han med bravur - Cert på första försöket och till slut 2a Bästa Hane! Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red, var inte lika framgångsrik som tidigare i rasringen, men i finalen slog hon till och blev Best In Show Junior. Allt som allt en helt fantastisk dag!

2022-09-10


Hälsningar från Mondo!


Kenjaali Half Man Half Amazing

Det finns inget lika vackert som en tricolour basenji

2022-08-30


Whooohooooo - Tiggy Bästa Tik med cert och BIM på årets svenska rasspecial!!!


NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red

Vi åkte till årets rasspecial i Lidköping och resultatet var helt fantastiskt! Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red, endast 20 månader ung, gick hela vägen till toppen och blev Bästa Tik med Cert och senare BIM! Hennes 5e Cert på lika många utställningar, hennes framgångar bara fortsätter och min lilla loppa kunde inte göra mig mer stolt

Med på utställningen var också Hugin, Kenjaali Just Do It, och Bibbi, Kenjaali Maybe Shes Born With It, som blev 3or i respektive valpklass. Båda med hederspris, lovord och fina kritiker. Maja, Kenjaali A Diamond Is Forever, vann Bästa Tricolour Päls och blev dagens Joddlarmästare. En mycket ärovärd titel som uppfödarmatte är otroligt glad för! Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, MoALie, Kenjaali More Is More At Mirembe, och Elle, Kenjaali Elegance Is An Attitude fick alla Excellent.

På kvällen var det fest, lite mer än vanligt, långt in på småtimmarna. Tack alla som var med och fixade en ovanligt bra special!


Kenjaali A Diamond Is Forever

2022-08-06


Klart det går att promenera med 6 basenjisar!


SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali
SE & DK UCH DK JUNCH
NORD V-19 DK V-18-17 DK JUNV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
Kenjaali Maybe Shes Born With It

Kenjaali My Smile Is My Makeup
NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red
C.I.B NORD CH DK VETCH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

Hela tjejgänget på promenad, visserligen bara 500 meter över gräsmattan till hundrastgården, men inga olyckor på vägen!

2022-08-02


Valpträff med småttingarna och Co!


Kenjaali Just Do It, Kenjaali Do What You Can't, Kenjaali Impossible Is Nothing, Kenjaali Maybe Shes Born With It

Idag har vi haft valpträff med småttingarna Bibbi, Kato, Hugin och Alfred, 7 månader. Katitzi, 4,5 år, och Tiggy, 1,5 år, var också med och lekte i rasthagen. Tack för att ni kom, det är så härligt att få träffa er allihop!


Kenjaali Just Do It, Kenjaali Do What You Can't, Kenjaali Impossible Is Nothing,
Kenjaali Maybe Shes Born With It, Kenjaali When In Doubt Wear Red & Lutra's Attitude And Charm

2022-07-23


Fjärde utställningen i Sverige och fjärde Certet för Tiggy!


NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red

Årets utställning i Tvååker bjöd på framgångar när Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red, ställdes för 4e gången i Sverige och det resulterade också i henne 4e Cert! Med var också Bibbi, Kenjaali Maybe Shes Born With It, som i en stor valpklass med tikar fick Hederspris. Tjejerna visade sig från sin allra bästa sida, så stolt över dom båda.

2022-06-28


Hugin BIR- och BIS-3 Valp i Höganäs!


Kenjaali Just Do It

Hugin, Kenjaali Just Do It, har nu också debuterat i utställningsringen och gjorde det med bravur - BIR- och BIS-3 Valp! Så otroligt duktig och med lite träning kommer det gå bra för den här lilla killen även i fortsättningen.

2022-07-02


Det kom en hälsning från Candie!


Kenjaali Like A Box Of Chocolates

Candie, Kenjaali Like A Box Of Chocolates, 11,5 år, lever ett underbart och friskt liv med sin familj där hon är otroligt älskad och bortskämd (precis som alla Kenjaali basenjisar). Candie är från min tredje valpkull , syster till Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, och en kopia av sin mor Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna, fast i en annan färg. På bilden, som är nytagen, ser hon inte att vara en dag över 3 år!

2022-06-28


MoALie BIR, BIG-1 och BIS-3 på inoff utställning i Hjo!


Kenjaali More Is More At Mirembe

MoALie, Kenjaali More Is More At Mirembe, har varit och tränat på en inofficiell utställing i Hjo och det gick strålande! Grattis till matte Carina Valberg som gör ett jättefint arbete med alla sina basenjisar.

2022-06-19


Alla mina tjejer på en och samma bild!


Kenjaali Maybe Shes Born With It
SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali
Kenjaali My Smile Is My Makeup
NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red
SE & DK UCH DK JUNCH
NORD V-19 DK V-18-17 DK JUNV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
C.I.B NORD CH DK VETCH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

Sommar och sol! Då blir det mycket kolonihäng när alla tjejerna kommer på besök.

På bilden ser ni Bibbi, Ondri, Jenna, Tiggy, Trixie och Leyah

2022-06-19


Maja 6 månader!


Kenjaali A Diamond Is Forever

Maja, Kenjaali A Diamond Is Forever, 6 månader på bilden. Maja är ägd och högt älskad av familjen Eriksson som haft basenji i 30 års tid och också varit långtida vänner till mig. Jätteroligt att få sälja en valp till er

2022-06-11


Bibbi Bir-Valp i Trelleborg!


Kenjaali Maybe Shes Born With It

Bibbi, Kenjaali Maybe Shes Born With It, har varit på utställning i Trelleborg. Fantastiska lovord som gudomlig och underbar i kritiken så BIR-valprosetten bärgade hon enkelt, men tyvärr annan domare i finalen som inte var lika begeistrad. Jaja, Bibbi skötte sig klockrent och har fått jättebra träning för framtida och större tillfällen.

2022-06-06


Kato debuterar i utställningsringen med att bli BIR- och BIG-2 Valp!


Kenjaali Impossible Is Nothing

På den inofficiella utställningen i Bosjökloster, arrangerad av Sydskånska Kennelklubben, debuterade Kato, Kenjaali Impossible Is Nothing, i ytställningsringen och han var syuperduktig! Stod stilla nästan hela tiden och travade på som om han gjort det massor av gånger förut. Det resulterade i BIR- och BIG-2 Valp!!!

2022-06-05


Tiggy är tillbaka i topp - Bästa Tik och BIM i Hässleholm!


NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red

Ny utställning och ny framgång för Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red, som blev Bästa Tik med Cert, Nordiskt Cert och BIM. Endast slagen av pappa Ipa, Ch Naslediye Etera Atlas Holding The Sky, som också hade dagens vinnande avelsklass i finalerna där Tiggy deltog med sina halvsystrar från kennel M Wami's. Grattis Emma! Tiggy har nu 3 svenska 3 Cert på 3 svenska utställningar.

Den här gången skötte Tiggy sig utmärkt, både stod och sprang som en liten superstar, och med lovord från domaren som i både kritiken och under bedömningen upprepade ordet "Lovely" var matte både stolt och lycklig över sin lilla tonårsbuse. Man har aldrig tråkigt med Tiggy och man vet definitivt aldrig vad som kan hända. Uppför hon sig blir det högst i topp, om hon tramsar blir det lägst i botten, idag var det högst!

2022-05-14


Maja 2:a Bästa Valp på årets Basenjiderby i Västerås!


Kenjaali A Diamond Is Forever

Maja, Kenjaali A Diamond Is Forever, var med och tävlade på det årliga basenjiderbyt i Västerås och slutade som mycket god 2:a bland valparna. Maja har uppenbarligen ärvt mamma Ondris, Ch Abuluka Ondri For Kenjaali, snabbhet och vilja att springa på rundbana och vi hoppas hon får chansen att visa upp det fler gånger. Grattis till familjen Eriksson som inte bara har världens sötaste valp, hon är snabb också!

2022-05-14


Bibbi gör debut på utställningen i Roskilde, Danmark!


Kenjaali Maybe Shes Born With It
NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red

Vi åkte till danska Roskilde och blev nästan helt bortblåsta av stormen som härjade på det öppna fältet, men trots detta gjorde Bibbi, Kenjaali Maybe Shes Born With It, en finfin debut och slutade som 2a Bästa Tikvalp, med hederspris, av 4 deltagare. Ingen vinst, men Bibbi var så fantastiskt duktig trots minimal träning så vi är så glada och nöjda ändå. Hur det gick för Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red? Äh, det pratar vi inte om för hon hade en dålig dag och ville under inga omständigheter samarbeta, stå stilla eller springa på som vanligt. Det blev ett Ck, men....

2022-05-14


Cacib till MoALie i Backamo!


Kenjaali More Is More At Mirembe

Fina MoALie, Kenjaali More Is More At Mirembe, blev 2a Bästa Tik med Cacib och r-cert i Backamo.

2022-04-30


Fantastiska resultat från utställningen i Malmö!


NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red
Kenjaali Woke Up Like This

Äntligen var det utställning "som vanligt" igen på hemmaplan i Malmö efter två års uppehåll och det gick riktigt, riktigt bra för syskonen Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red, och Seb, Kenjaali Woke Up Like This. Båda vann sina respektive klasser och Tiggy gick hela vägen och blev Bästa Tik med Cert, Cacib och BIM. Seb blev 3a Bästa Hane med Cert och R-Cacib, endast slagen av sin pappa pch gammelfarfar så det sitter helt klart i generna. Både Tiggy och Seb är nu utställda i Sverige 2 gånger och har 2 Cert!

I finalerna deltog Tiggy och Seb med sina halvsyskon från kennel M Wami's i pappa Ipas, Ch Naslediye Etera Atlas Holding The Sky, avelsklass och blev Best In Show-1! En riktigt bra dag och det kändes väldigt roligt att vara tillbaka igen ��

2022-04-17


Valpträff med småttingarna!


Kenjaali Slogan-kullen med uppfödarmatte

Att få träffa sina valpar är det absolut bästa som finns! Ingen valp från Kenjaali flyttar till sitt nya hem utan ett löfte om att uppfödarmatte kommer tjata till sig lite valpträffar och ständig kontakt. Med valpar menar jag ALLA mina uppfödda hundar, hela livet! Och vet ni?, jag har världens Bästa Valpköpare!!!

Nu har vi haft valpträff med småttingarna, 3 månader, och efter mycket bus, lek och lite bråk var det dags för försök till gruppbild. Det gick sådär, men kul var det ��

2022-03-13


Det kom en hälsning från Colin!


Kenjaali Manners Maketh Man

Finns det något vackrare än en tricolourbasenji? Speciellt när den har små, söta öron och det där lilla luriga leendet i mungipan? Nä, det finns det absolut inte i mitt tycke iallafall. På bilden ser ni Colin, Kenjaali Manners Maketh Man, 2 år.

2022-02-26


Säg Haj till Kato!


Kenjaali Impossible Is Nothing

Det kom en hälsning från Kato, Kenjaali Impossible Is Nothing, 9 veckor. Hans smeknamn innan han flyttade till sitt nya hem var Hajen, ni får själv gissa varför....��

2022-02-05


Valparna har flyttat till sina nya familjer!


Kenjaali Slogan-kull

Tiden går fort när man har roligt sägs det och lika roligt som det är att ha valpar, lika ledsamt är det när dom flyttar. Tack och lov har jag, återigen!, hittat fantastiska familjer dit valparna flyttat. Pojkarna Kato, Hugin och Alfred stannar i närområdet (Skåne), Maja flyttar till min långtida basenjivän i Stockholm och Bibbi stannar hemma hos mamma Ondri. Ni kommer få se mer av dom allihop i framtiden!

2022-02-05


Grattis till vår Mmmmm-kull som fyller 2 år idag!


Kenjaali Manners Maketh Man
Kenjaali My Smile Is My Makeup
Kenjaali Half Man Half Amazing
Kenjaali More Is More At Mirembe
Kenjaali Much Of Everything

Colin, Jenna, Mondo, MoALie och Tuva - Ni är fantasiska skitungar och vi älskar er trots alla hyss ��

2020-12-19


Grattis Johnny och Leyah 11 år idag!


C.IB NORD UCH EE CH CZ CH NO V-14 NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
C.I.B NORD CH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

Idag fyller dom här snyggingarna 11 år! Bilden är tagen på Sofiero 2013 och båda har haft fortsatt succé i utställningsringen i många år efter det. Idag njuter dom mest av att slappa på soffan och ta äran åt sig när barn och barnbarn fortsätter vinsttåget.

2022-01-02


Grattis Ondri på 6-årsdagen!


SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

Idag fyller vår belgiska prinsessa Ondri 6 år och den här gången firar hon med sina valpar som är 12 dagar.
Ondri är världens gulligaste, snällaste basenji och en fantastisk mamma. Faktiskt den allra bästa!

2020-12-22


Valparnas har fått sina namn!


Den här gången kör vi på kända företagsslogans...
Kenjaali Do What You Can't - Samsung
Kenjaali Impossible Is Nothing - Adidas
Kenjaali Just Do It - Nike
Kenjaali Maye She Born With It - Maybelline
Kenjaali A Diamond Is Forever - De Beers

2020-12-19


Grattis Frank, Trixie och Tilja på 5-årsdagen!


SBIS SE & DK UCH
Kenjaali In It To Win It


SE & DK UCH DK JUNCH
NORD V-19 DK V-18-17 DK JUNV-17
Kenjaali Too Glam To Give A Damn


Kenjaali I'm Prada You're Nada8 veckor på bilderna, söta som socker och idag vackra, ståtliga, fantastiska basenjisar!

2020-12-12


Valparna är här!


Kenjaalivalpar 2021

Natten mot den 10 december, exakt på beräknad tid, födde Ondri, Ch Abuluka Ondri For Kenjaali, fem underbara valpar. 1 röd/vit tik, 1 tricolour tik och 3 röd/vita hanar. Mamma och barn mår utmärkt! Mer om valparna kan ni läsa om här!

2021-12-10


Grattis Elle, Tiggy och Seb på 1-årsdagen!


Kenjaali Elegance Is An Attitude
NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red
Kenjaali Woke Up Like This

Idag fyller Kenjaalis småttingar, våra Super Models, 1 år. Det har varit ett roligt första år med dom här underbara busungarna som verkligen förgyllt våra dagar med hyss och galenskaper, precis som det ska vara med basenjis. Både hundar och ägare har blivit goda vänner och vi träffas ofta för lek- och pratstunder. Återigen har jag lyckats hitta de perfekta valpköparna för det är verkligen så att en uppfödare är ingenting utan sina valpköpare som förvaltar hundarna så fint. Ni är bäst!

2021-12-05


Grattis Mojo på 13-årsdagen!


SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder

Livsnjutaren Mojo fyller idag 13 år idag och blir som vanligt bortskämd av sin familj. Grattis Gubben!

2021-12-05


Tiggy Nordisk Vinnare och Nordisk Juniorvinnare 2021!


NORD V-21 NORD JV-21 Kenjaali When In Doubt Wear Red

Vi åkte till Herning i Danmark för att tävla på årets Nordiska Vinnarutställning. Hela vägen från juniorklass blev Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red, Bästa Tik med Juniorcert, Cert, Nordiskt Cert och BIM (endast slagen av pappa Ipa i BIR'et). Deltagantalet var stort i år med flera välmeriterade tikar från olika länder runtom i Europa. Detta innnebär också att Tiggy, endast 11 månader, numera kan titulera sig både Nordisk Juniorvinnare och Nordisk Vinnare 2021. Whooohooooo! Vilken debut den här tjejen gjort trots få utställningstillfällen.

2021-11-13


Valpar väntas den 10 december 2021!


SE UCH Barkless Ferrero Faxe
SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

Vackra Ondri, Ch Abuluka Ondri For Kenjaali har varit på dejt i Norrköping med snyggingen Faxe, Ch Barkless Ferrero Faxe, och om allt faller väl ut väntar vi valpar den 10 december 2021. Alla hälsotester är gjorda utan anmärkning och båda föräldrarna är välmeriterade i utställningsringen och har fantastiskt trevliga temperament. Röd/vita och tricolourvalpar förväntas födas. Är du intresserad av en valp?, titta in på sidan Planerade Valpar.

2021-11-09


Verro har lämnat oss i stor sorg och saknad!


C.I.B SE UCH DK UCH KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant
2008-12-05 - 2021-09-26

Vår speciella, roliga, busiga, pratsamma Fjant har lämnat oss och inget kommer någonsin bli sig likt utan honom.

För en månad sedan var Verro på ett rutinbesök hos tandläkaren för att ta bort tandsten och då han började bli till åren ville veterinären ta lite blodprov för att kolla hans värden inför en sövning. Proven visade på höjda levervärden, troligen fanns det en tumör som orsakade detta och inget mer kunde göras. Jag träffade Verro bara några dagar efter detta beskedet och han var pigg som en lärka och i superbra kondition (som vanligt). Ingen hade kunnat gissa att det här var en nästan 13-årig hund med en trolig cancerdiagnos. Bara någon vecka efter mitt besök somnade Verro in av sig själv, hemma i sin säng under natten med sin familj tätt intill, utan att ha visat några som helst tecken på sjukdom förrän allra sista dagen.

Verro, vi kommer ses igen, det är jag helt säker på! Varma tankar till Verros familj, både två- och fyrbenta vännerna.

2021-09-26


En riktig tjejdag på kapplöpningsbanan!


Kenjaali My Smile Is My Makeup
SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali
Kenjaali Much Of Everything

Whooohooooo! Vilken dag vi hade på kapplöpningsbanan i Tommarp med 24 basenjis anmälda. Juniorerna sprang raksträcka efter släphare och mellantiden på de två bästa loppen utav tre genomförda korade sedan vinnaren. Som enda tik spöade Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red, alla grabbarna och vann juniorklassen. Vilken tjej!

De vuxna hundarna, över ett år, sprang ett helvarv på banan och för andra året i rad var det Ondri, Ch Abuluka Ondri For Kenjaali som återigen stod överst på prispallen. Ondris döttrar Tuva, Kenjaali Much Of Everyhing, och Jenna, Kenjaali My Smile Is My Makeup, placerade sig som 2:a och 3:a bland tikarna (2:a och 4:a i totalen). Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, blev 4:a bland tikarna. Helt klart en fantastisk tjejdag!

Deltog gjorde också Tilja, Kenjaali I'm Prada You're Nada, och Mondo, Kenjaali Half Man Half Amazing. Tack alla som kom och hade kul med oss, vi gör om det nästa år igen!

2021-09-25


Ondri ögonlyst utan anmärkning!


SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

Ondri, Ch Abuluka Ondri For Kenjaali, är nu ögonlyst utan anmärkning så om allt går enligt
planen blir hon mamma till nästa generation Kenjaali Basenjis vintern 2021/2022.

2021-09-21


MoALie har varit på utställning i Vänersborg!


Kenjaali More Is More At Mirembe

MoALie, Kenjaali More Is More At Mirembe, blev 3:a Bästa Tik med R-Cert på utställningen i Vänersborg.
Grattis till matte Carina som tränat så fint med snygga MoAlie

2021-09-19


Nya hälsoresultat för Frank!


SBIS SE UCH DK UCH Kenjaali In It To Win It

Franks, Ch Kenjaali In It To Win It, testsvar har kommit och resultat var bästa tänkbara, Clear på både Fanconi och PRA.

2021-09-18


Vilken debut för syskonen Tiggy och Seb!


Kenjaali When In Doubt Wear Red
Kenjaali Woke Up Like This

Whooohooooo! Tiggy och Seb äntrade utställningsringen för första gången i officiell klass (juniorklass) och på vilket sätt dom gjorde det! Tiggy, Kenjaali When In Doubt Wear Red, blev Bästa Tik med Cert och BIM och brorsan Seb, Kenjaali Woke Up Like This, blev 2:a Bästa Hane med cert. Endast pappa Ipa, Ch Nasledyie Etera Atlas Holding The S, lyckades vinna över dom. Tiggy vann över flera vuxna tikar, även champions, och hon rundade av dagen med att bli BIS-3:a i junior-/unghundsfinalen på SSUks utställning i Höganäs.

2021-09-08


Fina resultat på Specialen och utmärkt ögonlysning for MoALie!


Kenjaali More Is More At Mirembe

Den enda deltagaren på årets Special från Kenjaali var MoALie, Kenjaali More Is More At Mirembe, och hon försvarade våra färger fint genom att få Ck i sin klass och också vinna utställningens Bästa Röd/Vita Päls. Den klassen vann hon också den inofficiella basenjiutställningen i Hässleholm tidigare under året.

MoALie har även varit iväg och fått sina ögon undersökta och resultat var utan anmärkning. Grattis till matte Carina på kennel Mirembe! Titta in på deras hemsida för mer information om MoALie och hennes kompisar.

2021-09-08


Jennas första officiella utställning - och första Cert!


Kenjaali My Smile Is My Makeup

Efter att endast ställts ut vi tre tillfällen som valp var det så äntligen dags för Jenna, Kenjaali My Smile Is My Makeup, att göra den officiella debuten när världen återigen börjat återgå till någorlunda normalläge under pandemin. Det gjorde hon med bravur i danska Fuglebjerg, vann sin klass med ck och sedan vidare som 2a Bästa Tik med Cert. Endast slagen av en framgångsrik championtik. Jenna är en typisk "Coronavalp" som inte fått tillfälle till mycket träning så jag är otroligt stolt och glad att det gick så bra för min lilla Gullis.

2021-08-07


Inofficiell basenjiutställning i Hässleholm!


Kenjaali When In Doubt Wear Red

Tiggy har varit på sin första utställning tillsammans med syskonen och några fler från Kenjaalifamiljen. Hon tyckte det var jätteroligt, särskilt när hon rymde ur buren för att leka med brorsan Seb när han var inne för bedömning. Resultaten?, nja det var inte vår dag då domaren hade andra favoriter. Men kul hade vi!

2021-06-05


Lycka är...


Kenjaali Elegance Is An Attitude
Kenjaali When In Doubt Wear Red
Kenjaali Woke Up Like This

...att få träffa sina små änglar regelbundet!
Elle, Tiggy och Seb, syskonen från senaste valpkullen, bor nära varandra och vi träffas ofta för bus och lek.

2021-05-18


Farväl min allra finaste Kenya


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna
2004-01-04 - 2021-04-01

Min Drottning, Min Älskade, Min Allra Bästa Vän, Min Själsfrände, Min Största Kärlek, Min Hela Värld, Mitt Allt, har tagit sitt sista andetag i min famn. Det är aldrig rätt tid att säga farväl, men till slut var jag tvungen att låta henne gå vidare

Trots att jag fick ha Kenya i mitt liv i mer än 17 år känns det som att det var alldeles för kort tid. Jag önskar hon kunde fått vara med min sida resten av livet. Tack Kenya för allt du var, för alla fina och glada minnen och din ändlösa kärlek. Det måste finnas ett liv efter detta så vi kan ses igen!

2021-04-01


Himlen har fått en ny stjärna


SE V-04 SE UCH Kenjaali Mercury-Mwami

2004-01-04 - 2021-03-26

Kevin har fått somna in efter dryga 17 år, till slut gjorde sig åldern påmind och kroppen orkade inte längre.
Kevin kommer för alltid att finnas i våra hjärtan och tankar, en finare basenjikille kommer vi aldrig få igen.

2021-03-26


Stort intresse för basenjivalpar!

Den här vintern har det varit ett extremt tryck efter basenjivalpar, ja förmodligen efter valpar överhuvudtaget. För många har det passat bra att ta sig an en valp nu när man ändå kan jobba hemifrån, men vad händer sen när man måste återgå till sina arbetsplatser? Ett vanligt skäl till att man tittar på just basenjivalpar verkar vara att de anses vara allergivänliga och inte fäller. Detta är helt fel! och har man läst på ordentligt om rasen vet man också att de är mycket självständiga och har en starkt utpräglad jaktinstinkt som inte tillåter att hunden exempelvis kan springa lösa i skogen. Är du intresserad av rasen bör du läsa det här först - Information om Basenji.

Eftersom det varit så otroligt många som hört av sig om vinterns valpkull har jag helt enkelt inte haft tid att svara alla. Årets valpar har flyttat hemifrån, men eventuellt finns det planer för en ny kull vintern 2021/2022. Är du intresserad av en valp i framtiden är du välkommen att kontakta mig i god tid via mail eller telefon - Kontaktupppgifter.

2021-02-17


Mina tjejer!


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna
C.I.B NORD CH DK VETCH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear
Kenjaali My Smile Is My Makeup

Kenjaali When In Doubt Wear Red

2021-02-10


Valparna flyttar!


Kenjaali Woke Up Like This - Seb
Kenjaali Elegance Is An Attitude - Elle
Kenjaali When In Doubt Wear Red - Tiggy

Valparna har fyllt 8 veckor, varit hos veterinären och fått sina sprutor och en ok-stämpel så nu är det dags att flytta hemifrån.
Seb stannar kvar i Malmö, Elle flyttar till Lund och Tiggy stannar hos uppfödarmatte så vi kommer alla bo nära varandra.
Lycka till med era nya familjemedlemmar!

2021-02-01


4 generationer Kenjaalitjejer!


Kenjaali When In Doubt Wear Red - 6,5 veckor
C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna - gammelmormor, 17 år
C.I.B NORD CH DK VETCH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear - mormor, 10 år
SE UCH DK UCH DK JUNCH NORD V-19DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn - mamma, 4 år

Det är en ynnest att få uppleva 4 generationer av sin egen uppfödning.
Att dessutom kunna göra det med åldersspannet 6 veckor till 17 år är helt fantastiskt!

Den här bilden kommer leva i mitt hjärta för alltid

2021-01-22


Elle på omslaget av Elle!


Kenjaali Elegance Is An Attitude

Väntan på den nya valpen kan kännas outhärdligt lång så under tiden har Elles nya ägare fyllt sin tid med lite art design.

2021-01-21


Grattis älskade busungar på 1-årsdagen!


Kenjaali Mmmmm-kull

Grattis Mondo, Jenna, Colin, Tuva och MoALie på 1-årsdagen.
Livet är alltid en fest med er och nu när ni nått tonårsperioden lär det bli fler gråa hår för oss ägare, men det är det värt

2021-01-04


Min älskade prinsessa Leyah fyller 10 år!


C.I.B NORD CH DK VETCH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

Allra finaste Leyah fyller år idag och det firar vi med massor av gottis för det är det bästa Leyah vet!
Godis, mat, käk, krubb, tugg, snacks, föda, kost, foder, ja allt som går att stoppa i munnen är hennes favorit!

Grattis också till syskonen Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny,och Candie, Kenjaali Like A Box Of Chocolates!

2021-01-02


Kevin & Kenya fyller 17 år!!!


SE UCH SE V-04 Kenjaali Mercury-Mwami
C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna

Det går inte att beskriva den otroliga lyckan det är att få uppleva sin hunds 17e födelsedag! Att få lov att andas varje andetag med den från allra första stund i denna värld, ända fram till nu och förhoppningsvis ett litet tag till. Och inte bara ett utan två syskon har uppnått den välaktade åldern 17. Det har jag fått göra med dessa två - Kevin & Kenya!

2021-01-01


God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År till alla våra nära och kära!
Det har varit ett annorlunda år med få hundaktiviteter, men vi glädjs åt att ha varandra

2020-12-24


Grattis Ondri på 5-årsdagen!


SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali
Kenjaali My Smile Is My Makeup

Idag firar Ondri sin 5-årsdag och dagen till ära får hon en ordentlig örontvätt av sin dotter Jenna. Myyyyysigt!

2020-12-22


Valparnas namn är klara!


Namnen är en uppföljning av mamma Trixies (Too Glam To Give A Damn) Fashion Statementnamn.
Woke Up Like This - ursprungligen från Beyoncés låt Flawless med betydelsen att "jag är snygg utan makeup".
Elegance Is An Attitude - citat Karl Lagerfedt, tysk-fransk modedesigner.
When In Doubt Wear Red - citat Bill Blass, amerikansk modedesigner.

2020-12-19


Grattis Frank, Trixie och Tilja på 4-årsdagen!


SBIS SE UCH DK UCH Kenjaali In It To Win It
SE UCH DK UCH DK JUNCH NORD V-19DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Kenjaali I'm Prada You're Nada

2020-12-12


Valparna är här!


Kenjaali Fashion Statement-kull

Måndag den 7 december föddes Kenjaalis 6e valpkull, 1 röd/vit hane och 2 röd/vita tikar. Alla är tingade!
Förlossningen var snabb, enkel och okomplicerad och på mindre än en timme föddes alla tre godingarna.
Trixie är en fantastisk mamma och alla mår bra!

2020-12-07


Grattis Mojo och Verro 12 år!


SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder


C.I.B SE UCH DK UCH KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant

Numera pigga pensionärer på hela 12 år, men fortfarande pigga och glada killar även om dom gillar att chilla mer nuförtiden.

2020-12-05


Valpar väntas i början av december 2020!


Naseldyie Etera Atlas Holding The Sky & Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Trixie har varit på dejt med snyggingen Ipa och valpar väntas i början av december!

2020-10-04


Inofficiell rasspecial i Hässleholm!


Skärmdump från Facebook med samtliga valpar ur Mmmmm-kullen

Årets officiella rasspecial blev inställd på grund av rådande pandemiläge, men en inofficiell utställning anordnades istället i Hässleholm av oss i Skånegänget. 40 hundar var anmälda och alla valparna från senaste kullen och Trixe deltog.

Colin, Kenjaali Manners Maketh Man - 2:a Bästa Hanvalp och uttagen i tävlan om Bästa Rörelser.
Mondo, Kenjaali Half Man Half Amazing - oplacerad den här gången, MEN dagens Bästa Tricolour!
Jenna, Kenjaali My Smile Is My Makeup - 2:a Bästa Tikvalp och uttagen i tävlan om Bästa Huvud och Rörelser.
MoALie, Kenjaali More Is More At Mirembe, 3:a Bästa Tikvalp och uttagen i tävlan om Bästa Huvud.
Tuva, Kenjaali Much Of Everything, oplacerad, men skötte sig finfint i sin debut trots mycket lite träning. Det gör vi om!

Kenjaali Syskonklass - 2:a med Hederspris.
Trixie, Kenjaali Too Glam To Give A Damn, 4:a Bästa Tik, uttagen i tävlan
om Bästa Huvud och Rörelser (semifinal) samt dagens Bästa Ögon!

Tack alla för att ni kom och hade en trevlig dag! Jag lärde mig två nya saker...
1. Ha aldrig blå byxor på en utställning. Blått betyder nummer 2 i placering och såna blev det många ��
2. Det är otroligt dumt att vara nyligen stelopererad i nacken, ha diskbråck i länden, muskelinflammation i höften, fått två kortisonsprutor bara dagarna innan och ÄNDÅ tro att man ska kunna genomföra en hel dag på utställning med många hundar. Tips - det går inte så bra... men vi kämpade väl ändå!

2020-09-19


Jenna BIR-Valp i Falsterbo!


Kenjaali My Smile Is My Makeup

Jenna har debuterat i tävlingsringen och det gjorde hon på allra bästa sätt när Sydskånska Kennelklubben arrangerade inofficiell utställning i Falsterbo. Ingen konkurrens, MEN hon skötte sig ypperligt som att hon aldrig gjort annat, trots att vi nästan inte tränat något alls. Känns bra inför framtiden när (om) tävlingarna förhoppningsvis drar igång inom snar framtid.

2020-09-12


MoAlie BIR & BIG-1 Valp i Örebro!


Kenjaali More Is More At Mirembe

2020-09-06


Ändrade valpkullsplaner!


Kenjaalivalp

Det här med avel är inte alltid så lätt som man skulle kunna tro....

Efter mycket tänkande och funderande hittar man en partner till sin hund som passar på allra bästa sätt.
Man har gjort alla hälsotester, meriterat sina hundar runtom i land och rike, planerat in ledighet och träffat
fantastiska familjer som vill ta hand om dom små liven när dom fyllt 8 veckor och är redo för nya nya hem.
Och sen löper inte tikskrället som planerat! Alltså blev det inga sommarvalpar hos Kenjaali i år...

Nu blir det istället valpar i höst/vinter. Samma föräldrardjur som tidigare, bara några månader senare.
Titta in på Valpsidan för mer info. Är du intresserad av en valp får du gärna kontakta mig via formuläret på samma sida.

2020-08-24


En heldag på kapplöpningsbanan i Simrishamn och Ondri är snabbast!


SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

Whooohooooo!!! Dagens snabbaste totalt på banan var ONDRI!!!, Ch Abuluka Ondri For Kenjaali. Enda hunden under 50 sekunder (49,56) på ett helvarv. Svart som natten, snabb som blixten. Det är vår lilla belgiska prinsessa det!

Mondo, Kenjaali Half Man Half Amazing, vann valpklassen tätt följd av brorsan Colin, Kenjaali Manners Maketh Man, 2a och syrran Jenna, Kenjaali My Smile Is My Makeup 3a. Bland tikarna blev Ondri, Ch Abuluka Ondro For Kenjaali, 1a (såklart!), Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, 2a (3a totalt) och vår adoptivdotter Katitzi, Lutra's Attitude And Charm, blev 3a. Verro, Ch Kenjaali Verro-Vigilant, sprang helvarvet trots att han snart fyller 12 år och det gjorde han med bravur och blev 6a, sonen Desmund, Kasenyi Qu Af Verro, blev 4a. Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev 3a bland veteranerna och hon var skitsur hela resten av dagen för att hon inte fick springa hela varvet J

Tack till Emma Prahl, M Wami's, och folket på banan som arangerat och tack till alla som var med och hade en trevlig dag!

2020-08-16


MoAlie är testad Clear för både Fanconi och PRA!


Kenjaali More Is More At Mirembe

Tyvärr är det ju så att alla hundar, oavsett ras, har diverse sjukdomar.
Basenjin är dock en frisk hundras med väldigt få åkommor och vi kan dessutom DNA-testa för en del sjukdomar.
Framförallt de hundar som ska gå i avel testas och tänk på att föräldrarna är undersökta när ni letar efter en valp.

Moalie, Kenjaali More Is More At Mirembe, har nu fått en godkändstämpel i rumpan. Precis som som sina föräldrar!

2020-08-13


Besök hemma hos pigga veteranen Verro!


C.I.B SE UCH DK UCH KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant

Idag har uppfödarmatte varit i Humlamaden och hälsat på Verro, snart 12 år och i strålande kondition!
I sann Verro-anda försökte han självklart förse sig själv med lite rabarberkaka, lika kvick som alltid
J

2020-08-06


MoAlie har debuterat i utställningsringen!


Kenjaali More Is More At Mirembe

MoAlie, Kenjaali More Is More at Mirembe, har varit på sin första utställning och det gjorde hon riktigt bra.
BIR och BIG-2 på allra första försöket, GRATTIS! till matte Carina som gör ett så fint jobb med sin tjej.

2020-07-28


Kenya och Kevin 16,5 år idag!


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna
SE UCH SE V-04 Kenjaali Mercury-Mwami

Dom är gamla, grå och lite trötta, men dom hänger med ännu!
Tänk, 16 och ett halvt år gamla, två kullsyskon!
Ingen är gladare än jag att vi får ha dom med oss ett tag till.

2020-07-01


Årets utställningssäsong är inställd, men vi roar oss på nätet istället!


Diverse vinster från Basenji Online Dog Show

Vissa tycker det är trams, andra tycker det är orättvist, men vi tycker bara det är en kul grej!
Så vi har deltagit på flera onlineutställningar med finfina resultat.
Något måste man ju hitta på såhär i Coronatider när det mesta i livet står stilla.
Grattis till alla mina valpköpare som haft framgång!

2020-06-27


Vi har haft syskonträff med småttingarna!


Kenjaali My Smile Is My Makeup, Kenjaali Half Man Half Amazing,
Kenjaali Manners Maketh Man & Kenjaali Much Of Everything
Jenna, Mondo, Colin & Tuva

Vi har varit på valpträff hemma hos Mondo.
Det var riktigt kul för vi fick springa både ute och sen även inne när regnet kom
J.
Fyra av fem syskon var på plats, Moalie bor för långt bort, men nästa gång!

2020-05-24


Mondo har flyttat till sin nya familj, men stannar kvar i familjen!


Kenjaali Half Man Half Amazing med sin nya familj

Nu har Mondo också flyttat, men han finns kvar i familjen då jag deläger honom med hans nya matte.
Även Mondo fick flytta till ett hem med andra basenjisar (och en podengo och en häst).

2020-04-20


Valparna har flyttat och nya planer är på gång!


Kenjaali Half Man Half Amazing & Kenjaali My Smyle Is My Makeup
Mondo & Jenna

Oj! Tiden springer iväg när man har roligt!
Valparna har flyttat hemifrån, ja nästan alla för Mondo och Jenna finns kvar här hemma.
Jenna ska stanna och Mondo...., ja han stannar ett tag till iallafall
J.

Dom andra syskonen har flyttat till underbara familjer och alla har hamnat i hem där det redan finns andra basenjis.
Colin bor med sin kusin Desmund, Tuva bor med sin kusin Tilja och Moalie bor med en hel basenjifamilj.

Just nu funderar jag på att ha en sommarkull, läs mer om detta på Planerade Valpar.

2020-04-02


Valparna är nu 2 veckor!


Kenjaali bebisar

Det börjar hända massor i valplådan! Ögon plirar och öron viftar när syn och hörsel börjar komma.
1 tricolourhane är tillgänglig och jag ser gärna att ni är aktiva och eventuellt utställningsintresserade.

Läs mer på Planerade valpar.

2020-01-18


Bebisarna 1 vecka!


Kenjaali bebisar

Nu är valparna 1 vecka och växer och frodas för fullt.
Det börjar bli lite mer action i valplådan och vi har börjat förbereda oss på vad som komma skall; bus, bit och hyss.
1 tricolourhane är tillgänglig och jag ser gärna att ni är aktiva och eventuellt utställningsintresserade.

Läs mer på Planerade valpar.

2020-01-11


Valparna är här - 2 hanar och 3 tikar!


Kenjaali bebisar 2020 med stolt mamma Ondri

Efter en snabb och okomplicerad förlossning har nu Kenjaalis nya bebisar kommit till världen.
2 tricolourhanar och 3 röd/vita tikar föddes mitt på ljusa dagen och Ondri är världens bästa mamma!

Läs mer på Planerade valpar.

2020-01-04


Leyah och hennes syskon Johnny och Candie fyller 9 år!


C.I.B NORD CH DK VETCH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

Min allra finaste, vackraste, underbaraste, bästaste prinsessa Leyah fyller 9 år idag!
Grattis också till syskonen Johnny och Candie.

2020-01-02


Kevin och Kenya 16 år!


SE UCH SE V-04 Kenjaali Mercury-Mwami
C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna

Kan ni förstå att dom här två är 16 år?!
Det har varit 16 år av lycka och varje dag med dom är en välsignelse!!!

2020-01-01


Sammanfattning av ett framgångsrikt utställningsår 2019!

Vilket år det varit för Kenjaali runtom i utställningsringarna!!! Endast fyra hundar ur uppfödningen har ställts ut och trots sparsamt tävlande under 2019 har vi åstadkommit detta och lite till...

SE UCH DK UCH DK JUNCH NORD V-19 DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
- 1:a Årets Basenji i Danmark
- 2:a Årets Basenjitik i Sverige
- Ny Svensk & Dansk Champion
- R-CC på Crufts
- Nordisk Vinnare

C.I.B NORD UCH DK VET CH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear
- 2:a Årest Veteran i Sverige (delad med bror Johnny)
- 10:a Årets Basenjitik i Sverige (med endast 3 utställningar!)
- Ny Dansk Veteranchampion
- Best In Show Veteran Svenska Specialen
- Bästa Rörelser Svenska Specialen
- Nordisk Veteranvinnare

- C.I.B NORD UCH CZ CH EE CH NO V-14 NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
- 2:a Årets Veteran i Sverige (delad med syster Leyah)
- 8:a Årets Basenjihane i Sverige
- Best In Show-4 Veteran, Öland

SBIS SE UCH DK UCH Kenjaali In It To Win It
- Ny Svensk & Dansk Champion


En mycket stolt uppfödarmatte med Frank, Leyah och Trixie

2019-12-31


Grattis Ondri 4 år!


SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

Grattis min underbara belgiska prinsessa på 4-årsdagen!!!

2019-12-22


Leyah och Trixie Nordiska Vinnare x 2 2019!


C.I.B NORD CH DK VETCH NORD VV-19 DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear
SE UCH DK UCH DK JUNCH NORD V-19DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Whooohooooo!!! På Nordisk Vinnarutställning 2019 i Stockholm (40 deltagande basenjis) blev Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, Bästa Tik med Nordiskt Cert, BIM Och Nordisk Vinnare 2019.
Hennes mamma, Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev 2:a Bästa Tik, BIR-Veteran och Nordisk Veteranvinnare 2019.

2019-12-14


Grattis på 3-årsdagen Hio, Tilja, Trixie och Frank!


Kenjaali My Way Or The Highway - Hio

Kenjaali I'm Prada You're Nada - Tilja


SEUCH DKUCH DKJUNCH D V-17-18 D JV-17
Kenjaali Too Glam To Give A Damn - Trixie


SBIS SE UCH DK UCH
Kenjaali In It To Win It - Frank

2019-12-12


Amos, Verro och Mojo 11 år!


FI UCH Kenjaali Hadhiri-Hawker
C.I.B SE UCH DK UCH KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant
SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder

För 11 år sedan föddes Amos, Verro och Mojo och dom är fortfarande uppfödarmattes småkillar. Friska, glada och busiga som alltid!!!

Och vet ni vad?! Båda deras föräldrar finns fortfarande med oss också. Mamma Kenya (Ch Kenjaali Kaya-Kayenna), är 16 år, och pappa Kenzo (Ch Faraoland Xcellent Example), är 15 år och still going strong. Här pratar vi friska och sunda linjer.

2019-12-09


Valpar väntas den 8 januari 2020!


C.I.B NORD UCH EE CH CZ CH NO V-14 NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

Johnny och Ondri har varit på dejt och om allt går som planerat väntas valparna i början av det nya året 2020!
Läs mer på Planerade valpar.

2019-11-09


Trixie Årets Basenji i Danmark för andra året i rad!


SE UCH DK UCH DK JUNCH DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Whooohooooo!!! Tävlingsåret 2019 är slut i Danmark för i år och nu är det klart att Trixie,
Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, är Årets Basenji i Danmark även detta år.

2019-11-04


Trixie Bästa Tik och BIM i Växjö!


Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, blev Bästa Tik med Cacib och BIM på årets näst sista utställning.

2019-11-03


Äntligen är hemsidan uppdaterad och aktuell!

Idag när Facebook är en stor portal för nyheter och kommunikation är jag den första att erkänna att jag lagt mycket av min fokus där och varit lat gällande uppdatering av min hemsida, men nu blir det ändring på det. Jag har ju massor av roliga framgångar att dela med mig av! Det är omöjligt att komma ihåg allt, det är dock nästan två år sedan jag uppdaterade senast, men jag ger det ett försök. Vi tar det årsvis med början från idag och sen reser vi bakåt i tiden. Trevlig läsning J

2019-09-20


Bornholm, Danmark 2019 - en mycket lyckad resa och två nya Champions!


SBIS SE UCH DK UCH Kenjaali In It To Win It
C.I.B NORD CH DK VETCH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

SE UCH DK UCH DK JUNCH DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Första dagen på Bornholm bjöd på rejäla framgångar då Frank, Kenjaali In It To Win It, blev Bästa Hane med Cert, Cacib och BIR vilket innebär att han nu är Svensk och Dansk Champion. Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, visade att gammal är äldst när hon från veteranklass blev Bästa Tik och BIM. Hon fick också sitt tredje danska Veterancert och fick en ny titel; Dansk Veteran Champion. Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, blev 2:a Bästa Tik med ytterligare ett Cacib.

 


SE UCH DK UCH DK JUNCH DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
SBIS SE UCH DK UCH Kenjaali In It To Win It

Andra dagens resultat på Bornholm....
Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, Bästa Tik, Cacib, BIR .
Frank, Ch Kenjaali In It To Win It - Bästa Hane, Cacib och BIM.
Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, deltog endast vid ringside och hejade fram sina snygga barn.SBIS Kenjaali In It To Win It
Ny Svensk & Dansk Champion


Specialen, Sverige 2019 - Leyah Best In Show Veteran & Bästa Rörelser!


C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

Hon kom, hon såg, hon segrade!
8½ år gammal seglar hon ifrån alla ungdomarna i tävlan om Bästa Rörelser - matte kunde inte vara mer stolt
Y

Trixie, Ch Kenjaali Too Glam To Give A Damn, fick Ck och blev uttagen i tävlan om Bästa Rörelser.


Roskilde, Danmark 2019 - Trixie Bästa Tik x 3 och Leyah Bästa Veteran x 2!


SE UCH DK UCH DK JUNCH DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

Flickorna levererade verkligen i Roskilde. Trixie, Ch Kenjaali Too Glam Too Give A Damn, blev Bästa Tik alla tre dagarna, 1 x BIR och 2 x BIM med 1 Nordiskt Cert och 2 x Cacib. Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, deltog 2 dagar och Blev BIR-Veteran x 2 med 2 x Danskt Veteran Cert samt placerad i Bästa Tikklassen (2a och 4a) i ett hyfsat stort deltagarantal.


SE UCH DK UCH DK JUNCH DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn

 


Malmö 2019 - Trixie Bästa Tik, Cacib & BIM!


SE UCH DK UCH DK JUNCH DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn


Crufts, England 2019 - Trixie 2a Bästa Tik med R-CC i stenhård konkurrens!


SE UCH DK UCH DK JUNCH DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Vi åkte till världens mest kända och prestigefyllda utställning, Crufts, långt bort i Birmingham, England. Resan var låååång, dryg och faktiskt rätt så svår. Men med rätt sällskap och många goda skratt överlevde vi allihop J. Med på resan var Trixie, Ch Kenjaaali Too Glam To Give A Damn, som kvalificerat sig mer än en gång för resan. I en konkurrens med 80 Basenjis blev hon 2a Bästa Tik med Reserve CC, 2a Bästa Tik! Visst är det surt att bli 2a, men när det väl sjunkit in fattar man hur stort det är att placera sig så bra på just den här utställningen. Ett stort GRATTIS! till vårt resesällskap Emma Prahl och Whiskey, Ch Barkless Xtreme Dimensions, som gick hela vägen och blev BIR!!!!


Göteborg 2019 - Trixie Svensk & Dansk Champion på första försöket!


DK JUNCH DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
Ny Svensk & Dansk Champion


Herning, Danmark 2019 - Trixie BIR x 2, grupplacerad x 2 och Dansk Vinnare 2018!


DK JUNCH DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
BIG-2, BIG-3 & Dansk Vinnare 2018

I Herning, Danmark, blev Trixie, Ch Kenjaali Too Glam Too Give A Damn, Bästa Tik med Cacib och BIR båda dagarna.
Hon blev även Dansk Vinnare 2018 och placerad BIG-3 på lördagen och BIG-2 på söndagen. Whooohooooo!!!

Med detta resultat blev Trixie även Årets Basenji i Danmark 2018.

DK JUNCH DK V-17-18 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
Årets Rasvinnare Danmark 2018


Eslöv 2018 - Frank Best In Show bland 2500 hundar!


SBIS Kenjaali In It To Win It

Wow! Var börjar man liksom?! Med över 2500 deltagande hundar blev Frank, Kenjaali In It To Win It, inte bara Bäst i Rasen, Bäst i Gruppen utan också Best In Show! Lika busig som vanligt, lika snygg som vanligt och lika framgånsgrik som vanligt lyckades Frank övertyga domarna om han helt enkelt var BÄST av alla hundarna på hela stället. Kallt, blåsigt och tålamodsprövande var det, men fick jag mer än valuta för pengarna den här dagen. Sanslöst stolt uppfödarmatte!!!


Bornholm, Danmark 2018 - syskonen turas om att vinna!


DK JUNCH DK V-17 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
SBIS Kenjaali In It To Win It

Första dagen på Bornholm blev Frank, Kenjaali In It To Win It, Bästa Hane med Cert, Cacib, BIR & BIG-3. Andra dagen blev Frank Bästa Hane med Cert, Cacib & BIM, slagen av syrran Trixie, Kenjaali Too Glam To Give A Damn som blev Bästa Tik med Cert, Cacib och BIR. Det går braaaaa nu!

 


SBIS Kenjaali In It To Win It
BIG-3


Nya hälsoresultat - All Clear!


DK JUNCH DK V-17 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
SE UCH DK UCH NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

Både Trixie, Kenjaali Too Glam To Give A Damn, och Ondri, Ch Abuluka Ondri For Kenjaali, har testats Clear/Fri för både Fanconi och PRA.


Ronneby 2018 - Frank Cert & Trixie R-Cert!


SBIS Kenjaali In It To Win It
DK JUNCH DK V-17 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn

I Ronneby blev syskonen Frank, Kenjaali In It To Win It, och Trixie, Kenjaali Too Glam To Give Damn, 2 Bästa Hane respektive Tik med Cert och R-Cert.


Syskonträff med "småttingarna"!


Kenjaali I'm Prada You're Nada
Kenjaali My Way Or The Highway
Kenjaali Too Glam To Give A Damn
Kenjaali In It To Win It

Lycka är att få träffa sina bebisar Y
Tilja, Hio, Trixie & Frank


Specialen, Sverige 2018 - Frank Best In Show & Kenjaali Bästa Uppfödargrupp!


Kenjaali In It To Win It
Best In Show Specialen 2018

Ett av de stoltaste, ärofyllda och mest generande ögonblicken i mitt hundliv! Min egenuppfödda Frank, Kenjaali In It To Win It - helt otränad gjorde sin debut på utställning... tro mig han levde ut sitt clownliv deluxe den här dagen!... och lyckades med konststycket att visa domaren att trots ohyfs sitter kvalitet inte alltid i handlerns förmåga att ha en väldrillad och välgående hund. Oj, Frank hoppade jämfota, stod stilla i tre sekunder i taget och retade både gallfeber på konkurrenterna och drog ner många skratt från publiken när han tyckte min kjol var såååå mycket roligare att bita i än att springa rakt fram, Jag tackar min lyckliga stjärna att det var typ 35 grader varmt den dagen så till sist orkade den lilla fjanten inte bråka mer utan gjorde precis vad en världsstjärna gör - presterar, uppför sig, går hela vägen in i kaklet och VINNER! Jag har en fantastiskt snygg hund och om jag bara lagt ner lite tid på träning hade jag inte behövt kämpa så hårt. Tack till domaren Lisa Tyler-Jackson, rasspecialist från England, för att du såg Franks fördelar trots allt.


Kenjaali In It To Win It
När han gör det han ska...


Kenjaali In It To Win It
När han gör det han INTE ska, typ 75% av tiden...


Hur stolt jag än kände mig efter en Best In Show-vinst på Specialen är det trots allt mitt arbete som uppfödare jag är mest stolt över. Best In Show Uppfödargrupp med en fantastisk kritik gav det där lilla extra. Tack Gittan, Denise och mamma Christina för att ni hjälpte till
Y.

 


Kenjaali In It To Win It - Bästa Hane, Cert, BIS
Ch Kenjaali Heeere's Johnny - 4a Bästa Hane
Ch Kenjaali Frankly My Dear - Exc, Ck
Kenjaali Too Glam To Give A Damn - R-Cert
Bästa Uppfödare Specialen 2018


Tvååker 2018 - Trixie Certvinnare!


Kenjaali Too Glam To Give A Damn -Cert


Borås 2018 - Ondri ny Svensk & Dansk Champion!


NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

På första försöket blev min lilla Belgiska Prinsessa Svensk Och Dansk Champion!


Roskilde, Danmark 2018 - Trixie Dansk Junior Champion, BIR x 2 & BIG-3!


DK V-17 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Världens Bästa Trixie, Kenjaali Too Glam To Give A Damn, visade framfötterna i Roskilde, fick sina 3 JuniorCert, blev Bästa Tik och BIR x 2 samt BIG-3 på söndagen. Och en riktig liten prinsessa som lever upp till sitt namn är hon absolut, ja ni ser ju själv J


DK V-17 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
Ny Dansk Junior Champion


DK V-17 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn
BIR & BIG-3


Malmö 2018 - Trixies första officiella utställning i Sverige resulterar i Cert & BIM!


DK V-17 DK JV-17 Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Trixie, Kenjaali Too Glam To Give A Damn, blir Bästa Tik med Cert och BIM på sin först officiella utställning i Sverige.


Herning, Denmark 2017 - Trixie Dansk Vinnare och Dansk Juniorvinnare 2017 på sin officiella debut!


Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Första gången i officiell klass kunde knappast ge ytterligare mersmak! Trixie, Kenjaali Too Glam To Give A Damn, blev Bästa Tik med Cert och BIM båda dagarna i Herning. Detta resulterade också i de allra första titlarna - Dansk Vinnare 2017 och Dansk JuniorVinnare 2017. Ondri, Abuluka Ondri For Kenjaali, fick Cacib x 2!!!


Hässlehom Inoff 2017 - Trixie tränar för fortsatt framgång!


Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Bara precis över 9 månader tränade Trixie, Kenjaali Too Glam To Give A Damn, inför större utmaningar i utställningsringarna och det gjorde hon med bravur! Best In Show på Nordskånska KK's Gröngölingen i Hässleholm.


Eslöv 2017 - Ondri får Cert i sämsta tänkbara väderlek!


Cert i höstrusk

Det var bara skitigt och räligt i Eslöv, men Ondri, Abuluka Ondri For Kenjaali, kämpade emot sörjan, geggan och lyckades tillförskanska sig ett Cert trots allt. Bra jobbat!


Skurup Inoff 2017- Trixie Best In Show Valp!


Kenjaali Too Glam To Give A Damn

På sin andra utställning blir Trixie, Kenjaali Too Glam To Give A Damn Best In Show Valp!


Falsterbo Inoff 2017- Tilja debuterar med att BIS-4a Valp!


Kenjaali I'm Prada You're Nada

För första gången i en utställningsring blir Tilja, Kenjaali I'm Prada You're Nada, Best In Show-4a Valp!


Tvååker 2017 - Ondri Bästa Tik med Cert och BIM!


NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali


Valpträff med Tilja, Trixie, Frank & Hio!


Kenjaali I'm Prada You're Nada
Kenjaali Too Glam To Give A Damn
Kenjaali In It To Win It
Kenjaali My Way or The Highway

Alla var där på sin 6-månadersdag Y


Skokloster Inoff 2017 - Trixie gör sin debut i utställningsringen!


Kenjaali Too Glam To Give A Damn

Precis som sin mamma Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, debuterar Trixie, Kenjaali Too Glam To Give A Damn,
med att bli Best In Show-2 Valp på sin första utställning. Vad månde bliva?!


Malmö 2017 - Ondris första utställning i Sverige!


NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

Vinnare av juniorklasssen, 2:a Bästa Tik (endast slagen av en championtik) med sitt första svenska Cert!
Det fixade min Belgiska Prinsessa Ondri, Abuluka Ondri For Kenjaali.


Harry, Johnny, Candie och Leyah fyller 6 år!


Kenjaali You Talkin To Me, Kenjaali Heeere's Johnny, Kenjaali Like A Box Of Chocolates, Kenjaali Frankly My Dear

2017-01-02


Kevin och Kenya 13 år!


SE UCH SE V-04 Kenjaali Mercury-Mwami
C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 Kenjaali Kaya-Kayenna

För 13 år sedan föddes Kenjaalis första valpkull och idag firar två av dessa sin födelsedag, Kevin och Kenya.
En extra tanke skänker vi till Holley som finns i hundhimlen
Y

2017-01-01


Valparna 2 veckor!


Kenjaalis valpkull 2016 - 2 hanar och 2 tikar

Valparna växer så det knakar och nu har dom börjat öppna sina ögon och öron. En helt ny värld introduceras för småttingarna och nu börjar det "roliga" med att ha en valpkull för nu är det inte bara sova, äta, bajsa som gäller. Nu kan man pussas, bitas och leka lite också. Mer info om valparna här!

2016-12-29


Ondri fyller 1 år!


NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

Vår belgiska tricolourprinsessa Ondri, Abuluka Ondri For Kenjaali, fyller 1 år idag! Tänk att det är ett helt år sedan hon föddes och jag satt hemma i Sverige och hoppades på nyheter om valpkullen som föddes nere i Bryssel. Endast en tikvalp föddes, men hon var MIN! Finaste Ondri förgyller våra dagar med bus, upptåg och joddel och vi har många födelsedagar att se fram emot i framtiden.

2016-12-22


Äntligen är dom här - Leyahs efterlängtade valpar!


Kenjaalis valpkull 2016 - 2 hanar och 2 tikar

Efter många års planerande och fruktlösa försök har vi äntligen valpar igen! Måndagen den 12 december födde Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, 4 valpar; 2 hanar och 2 tikar, alla röd/vita. Mitt på ljusa dagen bestämde sig Leyah att nu var det dags för valparna att komma och efter att först ha fött två pojkar och sedan en flicka trodde vi att det var klart, men fyra timmar senare kom det ytterligare en liten tjej. Alla valparna, även vår lilla eftersläntare, var stora och fina med gott liv och snabba fram till mammas tutte. Lyckan är total och nu är det bara valpgos och bus som gäller åtta veckor framåt. Mer om valparna hittar ni här!

2016-12-12


Buskillarna har fyllt farbror!


Kenjaali Mojo-Marauder, Kenjaali Verro-Vigilant, Kenjaali Hadhiri-Hawker

Grattis till Mojo, Verro och Amos som idag fyller hela 8 år!

2016-12-05


Ondri Nordisk Juniorvinnare och Nordisk Vinnare 2016!


NORD JV-16 NORD V-16 Abuluka Ondri For Kenjaali

Vi drog till danska Herning för årets Nordiska Vinnarutställning. Med var bara Ondri, och hon gjorde debut i vuxenklassen med bravur - Nordisk Juniorvinnare och Nordisk Vinnare 2016!!! Enda tiken som tilldelades Ck när hon blev BIM och fick också sitt första cert. Grattis till vårt resesällskap Lotta och shiban Kutz som blev Dansk- och Nordisk Veteranvinnare 2016.

Dagen innan blev Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, BIR med ytterligare en titel, Dansk Vinnare 2016, att lägga till sin redan digra meritlista.

2016-11-06


Leyah har varit på dejt med Houdini - Valpar väntas 13 december!


C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear
Boxzent's Maharajah

Leyah, Ch kenjaali Frankly My Dear, har varit i Norge och träffat snyggingen Houdini, Boxzent's Maharajah, och förhoppningsvis föds det valpar hos oss runt Lucia, 13 december. Håll tummarna att det går vägen den här gången. Mer info på Valpsidan.

2016-10-11


Ännu en utställning med framgång - båda Leyah och Ondri placerade i finalen!


C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear
BIR & BIS-4


Abuluka Ondri For Kenjaali
BIR- & BIS-4 Valp


Andra dagen i rad på utställning och ännu gång gick båda tjejerna i topp genom att bli både BIR- och BIS-4. Ja, ni ser ju på bilden ovan att jag är lagom mallig
J
 
Detta var årets sista utställning för Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, och efter endast sex utställningar (4 x BIR och 2 x 2:a Bästa Tik) toppar hon nu Årets Basenji Tik Utställning 2016 i Sverige. Whooohooooo!!!

2016-09-11


Båda tjejerna Bäst I Rasen i Eslöv - Ondri BIS-4 Valp!


C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear
BIR


Abuluka Ondri For Kenjaali
BIR- & BIS-4 Valp


I Eslöv var det 100% framgång då båda tjejerna gick i topp och blev Bäst I Rasen, Valp och Vuxen. Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev BIR bland dom vuxna och utplockad till semifinal i grupp 5. Ondri, Abuluka Ondri For Kenjaali , blev BIR bland valparna och sedan också BIS-4 Valp. En toppendag!

2016-09-10


Finfina framgångar i Backamo!


C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear
Abuluka Ondri For Kenjaali

Vi drog till Backamo för att ställa ut, första gången i valpklass hos SKK för Ondris, Abuluka Ondri For Kenjaali, del och det gick riktigt bra, BIM-valp. Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, var ännu mer på topp när hon åter igen blev Bäst I Rasen. Whooohooooo!!!


C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

2016-08-28


Årets Special i Leksand!


Abuluka Ondri For Kenjaali

Årets Special var förlagd låååååångt bort i Leksand, dömde gjorde Maire Tönurist från Estland. Ondri, Abuluka Ondri For Kenjaali, blev bästa av tikvalparna och sedan BIM-valp. Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev 2:a Bästa Tik och hade också dagens Bästa Rörelser bland tikarna. Tillsammans med sin bror Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, vann Leyah tävlan om Bästa Par. Väl värt resan!

2016-06-19


Ondri debuterar i utställningsringen!


Abuluka Ondri For Kenjaali

Så var det dags för Ondri, Abuluka Ondro For Kenjaali, att debutera i utställningsringen och hon gjorde det som en strålande liten stjärna. Inte ett enda felsteg och sååå duktig på bordet vilket resulterade i BIR-valp och semifinal i den stekheta solen.

2016-06-04


Basenjiderby i Landskrona!


Abuluka Ondri For Kenjaali
C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

Vi hade en rolig dag på Basenjiderbyt i Landskrona där Ondri, Abuluka Ondri For Kenjaali, blev 3:a bland valparna och Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev 5:a bland tikarna. Med tanke på att Leyah inte sprang alls förra året så kan man nog säga att det var mer än väl godkänt J

2016-05-29


Leyah BIR i Hässleholm!


C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

På årets, för oss, första utställning blev Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, Bäst I Rasen för domare Karin Sjöholm-Östlund.
Ondri, Abuluka Ondro For Kenjaali, på dagen 5 månader, var också med och fick öva lite inför nästa tillfälle
J


Abuluka Ondri For Kenjaali

2016-05-22


Välkommen till Sverige!

I mitten av april kom vår nya lilla prinsessa äntligen hem och som vi har längtat efter henne! När det visade sig att Leyah inte var dräktig och det inte skulle bli en ny generation Kenjaali den här vintern bestämde jag mig för att titta runt i världen efter en tikvalp att gå vidare med. Jag har ju bra, friska och snygga hanhundar från den egna uppfödningen så jag kan få tillbaka mina blodslinjer igen om allt går enligt planerna. Sagt och gjort, jag hittade den där kombinationen som jag verkligen, verkligen var intresserad av och en tricolourtik stod högst på önskelistan. Den 22 december 2015 föddes valparna i Belgien, men endast en tik (hon var tricolour!) föddes och väntan var nervös innan jag på Julafton fick beskedet att hon var min. Jag tror på Tomten igen!!!

När valparna var 8 veckor åkte jag ner och tittade på dem och lilla Ondri stal mitt hjärta direkt. Inga tvivel om att hon skulle flytta hem till oss! Världens sötaste, goaste och busigaste lilla tjej skulle flytta till Malmö och jag började räkna dagarna på riktigt för nu var det verklighet. Så började planeringen att få hem prinsessan och precis då hände det som inte fick hända, en terrorattack på flygplatsen i Bryssel där mer än 30 personer dog. Ja, just DEN flygplatsen vi skulle åka till och från! Tre dagar innan avresa fick jag ok att resan skulle bli av och genom fyra olika säkerhetskontroller lyckades jag få med mig Ondri, som charmade all personal, hem. En duktig liten tjej som sov sig genom hela resan i luften och hon har funnit sig väl i sin nya familj. Framtiden är här! Mer info om Ondri hittar ni på hennes egen sida.
 

Abuluka Ondri For Kenjaali

2016-04-15


Året 2015 bjöd på framgångar trots mindre aktivt tävlande!

Hundarna börjar bli lite äldre och det finns inte så många titlar kvar att erövra så vi har legat ganska lågt under året som gått, men de få gånger vi varit ute i ringarna har det betalt sig bra. Årets Special i Harasjömåla var verkligen höjdpunkten!

- C.I.B NORD CH EE CH CZ CH NO V-14 NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny - 3:a Årets Basenji Hane 2015!!!!!
Johnny var med en del i ringarna även under 2015 och hade ett par topplaceringar, bl.a. BIS-1 SSUK i Höganäs och BIG-4 SKK Eslöv samt 3:a Bästa Hane på Specialen.

- C.I.B NORD UCH MULTI V Kenjaali Kaya-Kayenna - Årets Veterantik 2015!!!!!
Kenya gjorde två framträdande under året och är fortfarande obesegrad veterantik. BIR-veteran SSUK Höganäs och på årets Special blev hon, nästan 12 år gammal, 4:a Bästa Tik. Även om hon fortfarande tycker det är fantastiskt roligt att visa upp sig i en utställningsring slutar vi när vi är på topp, men kanske, kanske syns hon på en Special framöver...

- C.I.B NORD UCH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear  - 7:a Årets Basenji Tik 2015!!!!!
Leyah blev sparsamt utställd under året och deltog inte på de allra största tävlingarna (jo, Specialen), men lyckades ändå få en hyfsad placering på årets topplista då hon alltid placerade sig i bästa tikklassen, bl.a. 3:a Bästa Tik på Specialen och Bästa Tik samt BIM på både SKK Eslöv och SKK Öland.

- SE UCH SE V-04 Kenjaali Mercury-Mwami - Best In Show Veteran & 2:a Bästa Hane Specialen 2015!!!!!
Kevin gjorde ett sällsamt besök i utställningsringen och då på årets Special. Och oj, vad han visade framfötterna! Som nästan 12-årig gick han så långt som till 2:a Bästa Hane och även BIS-veteran. Snacka om att skrälla!

- Kenjaali Uppfödning - Bästa Uppfödargrupp Specialen 2015!!!!!
Årets Special var verkligen höjdpunkten då samtliga Kenjaali-hundar fick finfina placeringar, Kevin 2:a Bästa Hane, Johnny 3:a Bästa Hane, Leyah 3:a Bästa Tik och Kenya 4:a Bästa Tik. Även Verro, C.I.B SE UCH DK UCH KBH V-10 Kenjaali Verro-Vigilant, var med och placerade sig som 3:a i championklassen med ck och domaren skrattade gott åt hans krumbukter med kommentaren "dagens vackraste silhuett, men rörelser....". Jo, han var en buse som vanligt, men det ger alltid lite krydda åt det hela och han hade ju inte varit Verro utan detta
J.

Vi hade också dagens Bästa Uppfödargrupp! I år tävlade fyra snygga uppfödargrupper så det kändes extra bra att försvara titeln från förra året. Konkurrens sporrar till mer och vinst ger kvitto på framgång. Alla fem hundarna blev också uttagna att tävla om dagens Bästa Huvud och dagens Bästa Rörelser. Gissa om jag hade träningsverk efter den här dagen, men det var det helt klart värt!!!

 


Kenjaali Uppfödargrupp
C.IB NORD UCH EE CH CZ CH NO V-14 NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
SE UCH SE V-04 Kenjaali Mercury-Mwami
C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna
C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

Inte heller den här vintern blev det några valpar hos oss och besvikelsen över detta har gjort att motivationen inte är på topp just nu. Vi försöker resa oss igen och funderar på om vi ska ge det ett allra sista försök, Leyah fyller 6 år nästa vinter och sen är det för sent. Men att lägga sig ner och dö har aldrig varit min melodi så ni lär se oss på snart igen, fulla av idéer och upptåg!

2016-01-01


Sammanfattning av ett framgångsrikt 2014!

År 2014 har varit ytterligare ett framgångsrikt år för oss i utställningsringarna. I år har våra hundar samlat på sig ett antal nya championat och titlar och främst i ledet står allra Bästa Johnny som synts på utställningar runtom i Europa och som för andra året i rad blev Årets Basenji!!!

- C.I.B NORD CH EE CH CZ CH NO V-14 NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny - 1:a Årets Basenji Utställning i Sverige 2014!!!!!
År 2014 var återigen Johnnys då han för andra året i rad erövrade titeln Årets Basenji i Sverige. Det blev också två nya championtitlar, i Estland och Tjeckien. På Specialen i Tjeckien vann Johnny Bästa Rörelser och i slutet av året blev han Norsk Vinnare. Johnny blev också Grupplacerad i Tvååker, Eslöv, Växjö och i Visby där han även vann gruppen! Whooohooooo!!! Vilket år vår guldgosse haft och om jag inte är helt felinformerad kommer han att synas en del under 2015 också
J


C.IB NORD UCH EE CH CZ CH NO V-14 NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny

- C.I.B NORD UCH MULTI V Kenjaali Kaya-Kayenna - Årets Veterantik 2014 & BIS-3 Veteran i Ronneby!!!!!
Kenya ställdes i både Sverige och Danmark under året som gick och samtliga gånger som Bästa Veterantik med Ck. I Ronneby blev hon BIS-3 Veteran och efter ytterligare ett år som veteran är hon fortfarande obesegrad i sin klass. För tredje året i rad blev Kenya Årets Veterantik i Sverige.


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna

- C.I.B NORD UCH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear - Ny Internationell Champion!!!!!
Leyah blev ny Internationell Champion i Ronneby och har trots sparsamt utställande haft fina framgångar i både Sverige och Danmark under året. På årets lista blev Leyah 7:a Årets Basenjitik i Sverige.


C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

- C.I.B SE UCH DK UCH KBH V-10 Kenjaali Verro-Vigilant - Ny Internationell Champion!!!!!
En enda utställning var inplanerad för Verro under året och det var på hemmaplan i Malmö i mars månad. Där fick han sitt sista Cacib och blev ny Internationell Champion. Efter det har han vilat från utställningsringen, men har för det inte legat på latsidan. Den 17 december blev han pappa till en kull valpar på kennel Vanguardian i Finland.


C.I.B SE UCH DK UCH KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant

- Kenjaali Uppfödning - Bästa Uppfödargrupp Specialen 2014!!!!!
Under året ställde Kenjaali upp med två uppfödaregrupper. Den första i Malmö där det inte blev någon placering i finalringen och den andra på årets Special där Kevin, Ch Kenjaali Mercury-Mwami gjorde comeback i ringen efter mer än 3 års uppehåll, och det visade sig vara framgångsrikt då han deltog i dagens Bästa Uppfödargrupp!!! 


Kenjaali Uppfödargrupp
C.IB NORD UCH EE CH CZ CH NO V-14 NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
SE V-04 SE UCH Kenjaali Mercury-Mwami
C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna
C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

Året fick inte riktigt det avslut som var tänkt. Den planerade valpkullen uteblev då Leyah inte hade några valpar i magen, men utöver det var 2014 ett år med många fina tillbakablickar och upplevelser. Vi tar nya tag för 2015 och kommer tillbaka stärkta av både med- och motgång. Ses där och då J

2015-01-04Kenjaali You Talkin To Me, Kenjaali Frankly My Dear, Kenjaali Like A Box Of Chocolates, Kenjaali Heeere's Johnny

Idag, den 2 januari, fyller Harry, Leyah, Candie och Johnny 4 år!!!

Kenjaalis yngsta valpar börjar nu bli stora, men kommer för alltid att vara "småttingarna" i uppfödarmattes hjärta!

2015-01-02Kenjaali Mercury-Mwami, Kenjaali Frankly My Dear, Kenjaali Kaya-Kayenna

Idag, den 1 januari fyller Kevin, Holley och Kenya 11 år!!!

Kenjaalis första valpkull föddes på Nyårsafton, mitt i allt smällande, och varje år firar vi deras dag med champagne!

2015-01-01C.I.B CZCH EECH NORDUCH NO V-14 NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny

Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, fortsätter sitt framgångståg i utställningsringarna. I Växjö blev han BIR och senare också BIG-3. På Norsk Vinnarutställning helgen efter blev han återigen BIR och bärgade ytterligare en titel - Norsk Vinnare 2014!!!

 

2014-11-27C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear & SE CH Taji's Top Model To Zahleka

Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, är nu parad med Laban, Ch Taji's Top Model To Zahleka, och valpar väntas den 24 december. På självaste julafton, den bästa julklappen man kan tänka sig!!!

 

2014-10-30C.I.B CZCH EECH NORDUCH NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
Ny Tjeckisk Champion

På Europautställningen i Brno, Tjeckien, vann Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, den stora championklassen (16 hanar) och snubblade precis på målsnöret genom att bli 2:a Bästa Hane med R-Cacib (Vice Europvinnare som man numera populärt kallar det J), MEN han fick en ny titel - Tjeckisk Champion, CZCH.

 

2014-10-26C.I.B EECH NORDUCH NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
Ny Eständsk Champion
BIG-1 SKK Visby 2014
BIG-2 SKK Eslöv 2014

Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, fortsätter att skörda framgång i utställningsringarna både i Sverige och utomlands. På Specialen i Estland fick han certet och blev därmed ny Estländsk Champion. Johnny vann dessutom Bästa Rörelser!!!
Hemma i Sverige har Johnny visat framfötterna i gruppfinaler både på Gotland och i Eslöv genom att bli BIG-1a och BIG-2a. Whooohooooo!!!

 

2014-10-01Ta'Zim Ihqram Ishrat - BIR Baby Valp x 2
C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear - Cacib x 2 & BIR & BIM
C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna - BIR Veteran x 2
SE & DK UCH Carddicted Give Me Five - Ny Dansk Champion
DKK Bornholm 2014

Jag och syrran Michelle åkte till Bornholm med hela hundgänget för att ställa ut på DKK's dubbelutställning på Bornholm och det mesta gick enligt planen J
- Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev Bästa Tik båda dagarna (i hård konkurrens mot flertalet championtikar från både Sverige, Danmark och Finland) - BIM på lördagen och BIR på söndagen.
- Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna, blev BIR-Veteran båda dagarna och är trots sina snart 11 år fortfarande obesegrad veterantik.
 - Igor, Ta'Zim Ihqram Ishrat, debuterade knappt 6 månader gammal i officiella sammanhang och blev Bästa Baby Valp båda dagarna med  superfina kritiker. Framtiden ser lovande ut!
 - Ebbot, Ch Carddicted Give Me Five, knep det danska certet och kan nu även titulera sig Dansk Champion!

Det som INTE gick enligt planen var vädret! Som bekant försvann sommaren i år som genom en knapptryckning och våra planer på att tälta kändes mer och mer nedslående. Med regn, kyla och åska som väntade på oss kändes läget så där faktiskt. Kenya hade aldrig förlåtit mig...
MEN, som tur är har man världens bästa vänner som ställer upp när det behövs. TUSEN TACK Eddie och Nina för att ni räddade oss och fixade så vi fick tak över huvudet och för all körning fram och tillbaka på ön. Utan er hade vi inte kunnat njuta och glädjas åt alla fina framgångar!!!

 

2014-08-24C.IB NORD UCH NORD JV-11
Kenjaali Heeere's Johnny
BIG-3
SKK Tvååker 2014

Vår årliga resa till Tvååker lär bli svårslagen! Kristallkrona i tälttaket, livemusik, glad sång och bara solsken gjorde den här utställningssresan till en minnesvärd tillställning. Tack alla ni som var med och skapade en fantastisk helg!!!
I ringarna var Ch Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, nästan i topp genom att bli 2:a Bästa Tik båda dagarna. Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, blev BIR på lördagen och dessutom BIG-3:a. Whooohooooo!!!

 

2014-07-15C.I.B NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear
Ny Internationell Champion!!!
SKK Ronneby 2014

I Ronneby var det så äntligen dags för det där sista Cacib'et att trilla in för Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, så nu har hon ytterligare en titel att lägga till sin redan långa meritlista - Internationell Champion (C.I.B). Whooohooooo!!!
Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna, visade framfötterna i finalringen och blev BIS-3 Veteran i ett stort finalfält. Nedan en inte fullt så bra bild, hämtad från Blekinge KK's hemsida, från finalen... Tack Kjell, Kasenyi basenjis, för en trevlig helg tillsammans!


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07
KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13
Kenjaali Kaya-Kayenna
BIS-3 Veteran
SKK Ronneby 2014

2014-07-05C.IB NORD UCH NORD JV-11
Kenjaali Heeere's Johnny
Bästa Championklass Hane
2:a Bästa Hane


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07
KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13
Kenjaali Kaya-Kayenna
Bästa Veteranklass & Veteranklass 10+ Tik


Bästa Uppfödargrupp - Kenjaali
Ch K. Heeere's Johnny, Ch K. Mercury-Mwami, Ch K. Kaya-Kayenna, Ch K. Frankly My Dear
Tillsammans med domare Danny Cullen, GB
Tack Emma, Gittan och Camilla för att ni hjälpte till att visa!


SE UCH SE V-04 Kenjaali Mercury-Mwami
Vinnare av Trophy Showen
På bilden syns även BIM-tiken Yulara Kassia och våra domare Scott Wright & Rusty Grayson

Lite bilder från Årets Special. Tack till fotografen Bruno Kocman J

2014-06-27SE UCH SE V-04 Kenjaali Mercury-Mwami

  
Årets Basenjispecial hölls i år i Norrköping och den här gången hade utställningskommittén slagit på stort och ordnade en särskild inbjudningsshow (Trophy show) för de hundar som sällan eller aldrig ställts ut i samband med supén på kvällen. Kevin, Ch Kenjaali Mercury-Mwami, fick damma av sina gamla takter och han gjorde det så bra att han gick och vann hela rasket. Minsann! Gammal man, 10 ½ år, stod fortfarande pall mot ynglingarna
J

Dagen efter, på den officiella utställningen, var han dock måttligt road och tyckte att han hade gjort sitt när han i sakta mak lunkade runt ringen och mer laidback basenji får man ju leta efter så det blev ingen upphöjd placering den dagen. Tror att herr Kevin blivit lite bekväm och bortskämd så här på ålderns höst hemma hos sin husse...
Syster Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna, försvarade färgerna och blev återigen Bästa Veterantik och nu även Bästa Veterantik 10+. Flera very good och good delades ut på utställningen och utav alla tikar så fick endast 6 stycken Ck, Kenya var en utav dom. Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev 3:a i en stenhård championklass, men bäst av alla gick Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, som vann championklassen och slutade som 2:a Bästa Hane! Johnny och Leyah blev båda uttagna att tävla om både Bästa Huvud och Bästa Rörelser och Kenya fick vara med och tävla om Bästa Huvud. Ja, det ska ju också vara en första gång för det
J. Som avslutning på dagen vann Kenjaali Bästa Uppfödargrupp! J


C.IB NORD UCH NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny

Dagen innan Specialen blev Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, BIR på SKK's nationella utställning i Norrköping.

2014-06-14NORD CH DK V-13 NORD V-12
Kenjaali Frankly My Dear
Sanna Bejegård - BIS Junior Handler


SE UCH DK UCH KBHV-10
Kenjaali Verro-Vigilant
Ny Internationell Champion - C.I.B

  
En av årets få inplanerade utställningar gick av stapeln på hemmaplan i Malmö. Verro, Ch Kenjaali Verro-Vigilant, vann championklassen, fick sitt sista Cacib och är nu också Internationell Champion - C.I.B - Whoohooooo!
Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, blev 4:a Bästa Hane. Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev 2:a Bästa Tik med R-Cacib. Så nära, så nära att få den där titeln också, men vi tar nya tag. Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna, blev BIM-Veteran och Kenjaali uppfödargrupp tävlade vidare i stora finalringen. Där hade Verro bestämt sig för att han skulle avsluta dagen med att skoja till det så vår annars så ofta placerade grupp var helt chanslösa. Tror minsann att han hörde mig säga att han nu var pensionerad från utställningsringen ett bra tag framöver så han ville avsluta med att hamna i fokus
J

Leyah var utlånad till duktiga juniorhandlern Sanna Bejegård som visade basenji för första gången och det gjorde hon verkligen med bravur - BIS Junior Handler!!! Sanna är nu kvalificerad till både SM på Stora Stockholm och landslagsuttagningen i Tvååker. Tjejerna är ett superteam redan så jag tror minsann att jag kanske ska överlåta visningen helt och hållet till Sanna medan jag själv sitter utanför ringen och njuter av att titta på de vackra flickorna J

2014-03-25


År 2013 - Ytterligare ett framgångsrikt år för Kenjaali!

Åter igen har hundarna från Kenjaali visat framfötterna på tävlingsbanorna och åter igen är det en hund från Kenjaali som är nummer 1 på topplistan över Årets Basenji. Den här gången på utställningslistan.

- C.I.B NORD CH NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny - 1:a Årets Basenji Utställning i Sverige 2013!!!!!
Johnny har under året rönt fantastiska framgångar och erövrade championtitlar i både Sverige, Norge och Danmark samt den Internationella titeln som krona på verket. På årets svenska Special blev han 2:a Bästa Hane och vann även Bästa Röd/Vita samt Bästa Rörelser. 2013 var Johnnys år och han kommer säkerligen att  vara med och tampas om topplaceringarna under det här året också.


C.IB NORD UCH NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny

- NORD UCH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear - 2:a Årets Basenji Tik samt Dansk Vinnare 2013!!!!!
Leyah glänste i ringarna under året som gick och fick med sig 4 nya titlar - Svensk, Norsk och Dansk Champion samt Dansk Vinnare 2013. Leyah har också varit i Tyskland och tävlat med framgång så snart trillar det Internationella championatet också in. Leyah må vara liten och söt, men är störst och vackrast när det gäller. Mattes lilla Loppa kommer att ställas ut sparsamt under året som kommer och förhoppningsvis kommer hon bli mamma till en tredje generation Kenjaali vid årets slut.


NORD CH DK V-13 NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

- C.I.B NORD UCH MULTI V Kenjaali Kaya-Kayenna - Årets Veterantik samt Dansk Veteranvinnare 2013!!!!!
Kenya slutar aldrig att förvåna mig! Åter igen var hon med i toppen och som obesegrad veterantik under sin karriär som "tant" slutade hon som total 2:a på Veteranlistan, slagen av sin pappa som fortfarande är i strålande form, och därmed årets Veterantik. På den totala listan placerade hon sig som mycket god 8:a bland alla ungdomarna. Ytterligare en titel fick hon också lägga till sin samling - Dansk Veteranvinnare 2013 - och nu rundar vi sakta av hennes karriär.


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 DK VV-13 Kenjaali Kaya-Kayenna

- SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder - 5:a Årets Lure-Coursing Basenji i Sverige 2013!!!!!
Mojo fortsätter att springa bra på lure coursingbanorna och det resulterade i en framskjuten placering på Årets LC-lista. Vinst i Krånge och fler pallplaceringar under året resulterade i en fin 5:e plats på den totala listan.


SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder

- SE UCH DK UCH KBH V-10 Kenjaali Verro-Vigilant - 12:a Årets Basenji Hane 2013!!!!!
Verro blev mycket sparsamt utställd under året, men det räckte till en fin placering på topplistan ändå. Verro var också framgångsrik på utställning i Tyskland där han blev Bästa Hane med både Cert och Cacib.


SE UCH DK UCH KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant

- Kenjaali Uppfödning - BIS-2 i Ronneby och BIS-3 i Hässleholm!!!!!
Trots väldigt få visade uppfödargrupper under 2013 så var det inte helt utan framgång. Ingen topp-10 placering det här året, men jag har konstaterat att jag kanske måste vara lite mer aktiv som uppfödare och producera lite fler valpar om jag ska  kunna satsa fullt ut på detta och det intresserar mig inte nämnvärt. Kvalitet före kvantitet är mitt motto och kommer så alltid att förbli. Förhoppningsvis föds det en ny generation Kenjaalis kommande vinter och förhoppningsvis kan vi satsa på lite uppfödargrupper om några år igen för det är vansinnigt kul att få visa upp sin framgång i en samlad trupp.


Kenjaali Uppfödargrupp

Jag har sagt det förr och kan inte nog poängtera det - En uppfödare är ingenting utan sina valpköpare!!! Tack alla som gjort det möjligt för mig att kunna glädjas så oerhört. En framgångssaga som gör att jag känner mig inspirerad och sporrad att fortsätta med mitt värv att föda upp fantastiska hundar både på tävling och på en enkel skogspromenad. ALLA mina valpar och dess ägare betyder oerhört mycket för det är NI som gör mig så bra J

2014-01-14


 


Kenjaali Heeere's Johnny, Like A Box Of Chocolates, You Talkin To Me, Frankly My Dear

  
Idag firar vi våra valpar från Filmcitatskullen som fyller 3 år!
Stort GRATTIS Johnny, Candie, Harry och Leyah!

2014-01-02


 


Kenjaali Mercury-Mwami, Fancy-Fairlane, Kaya-Kayenna

  
Idag är ingen vanlig dag för idag fyller våra förstlingar 10 år!
Stort GRATTIS Kevin, Holley och Kenya!

2014-01-01


 


Kenjaali Hadhiri-Hawker, Verro-Vigilant, Mojo-Marauder

  
Idag firar vi våra pojkar från Flyplandskullen som fyller 5 år!
Stort GRATTIS Amos, Verro och Mojo!

2013-12-05


 


Hämtat från SKK's Hunddata

  
Tittade in på SKK's Hunddata och hittade den här vackra läsningen
J

Min vackra, underbara tjej Kenya har haft en fantastisk utställningskarriär och har samlat på sig en väldans massa titlar under årens gång. Hon har också lämnat två mycket framgångsrika valpkullar efter sig som tagit efter sin mor - attityd och förmågan att hamna i blickfånget - så nu är det dom som är ute och skördar framgångar i hennes fotspår.
Men allt har inte alltid varit enkelt... På toppen av sin absoluta skönhet och framgång (året var 2009) var Kenya med om en olycka där hon bröt sitt vänstra framben. Många och långa var veterinärbesöken, allt som kunde gå fel gick fel. Plattan gick sönder - omoperation, infektion i såret - nedsövd och såret rengjort en gång i veckan under flera veckors tid. I 9 månader kunde hon knappt stödja på sitt ben och hon genomgick rehab med vattengymnastik för att hålla sig i någorlunda kondition. Många tårar har jag gråtit och många tankar snurrade i huvudet. Gjorde man rätt som lät henne genomgå detta?
Efter 9 månader var det dags för operationsbordet igen och då tog man bort plattan och konstaterade att skruvarna som satt där hade skavt mot benet så det var inte så konstigt att hon inte ville använda sitt ben. Dagen efter sin sista operation var Kenya precis som vanligt igen. Hon busade, hoppade och jagade tåget längs hundrastgården. Och då grät jag tårar igen för JA, det var rätt att inte ge upp. Under hela den här perioden var jag förkrossad, men Kenya gav inte upp! Hon kämpade på, tog sig genom varje dag och aldrig att hon tappade sitt goda humör eller visade att hon inte längre ville, även om hon så skulle göra det på tre ben!
Vintern 2011 fick hon komma ut i utställningsringarna igen och hon älskade det! Och jag fick tillbaka lite av lusten igen, jag hade försakat mycket i mitt liv som nu står mig dyrt... Så ni förstår att de där titlarna hon erövrat som veteran, Nordisk och Dansk vinnare, betyder mycket och jag skryter gärna även om det ibland retar folk. Men mest av allt betyder Kenya!!!


 Mattes hjärta

2013-11-27


 


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 Kenjaali Kaya-Kayenna - Dansk Veteran Vinnare 2013
NORD UCH NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear - Dansk Vinnare 2013
DKK Herning 2013

  
I danska Herning bjöds det in till Dansk Vinnarutställning 2013 och dit åkte vi så klart! Klockan ringde obarmhärtigt 03.00 på morgonen eftersom basenji skulle gå först in i ringen så vi var tvungna att vara i god tid. I tid kom vi och båda flickorna glänste i ringen när dom båda blev Danska Vinnare - Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev Bästa Tik och BIR och kan lägga till titlen DK V-13, och Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna, blev Bästa Veteran, 3:a Bästa Tik samt Dansk Veteran Vinnare (DK VV-13). Whooohooooo! Det var värt all galenskap
J

Dagen innan hade vi varit i Växjö och ställt ut (vilket gör det hela mer galet...). Även där var mina duktiga tjejer med i toppen och fajtades - Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev Bästa Tik och BIM och Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna, blev BIM-Veteran och alldeles precis utanför placering i Bästa Tikklass. Tilläggas kan att Leyah missade sitt internationella championat med bara ynka 2 dagar trots att hon fick Cacib i både Växjö och Herning. Men vi tar det nästa gång!

2013-11-11


 


C.I.B NORD UCH NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny - BIR, Cacib
NORD UCH NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear - BIM, Cacib
SKK Sofiero 2013

  
Vackra slottsparken Sofiero bjöd på sensommarväder och det var idel, ädel glädje när Johnny, Ch Kenjaali heeere's Johnny, blev Bästa Hane med BIR och Cacib och syster Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev BIM med Cacib. Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna blev 3:a Bästa Tik och BIM-Veteran och Kenjaali hade dagens bästa Uppfödargrupp där även Verro, Ch Kenjaali Verro-Vigilant, deltog. Både Johnny och uppfödargruppen blev utplockad i stenhårda semifinaler, alla var där, i finalringen.

2013-09-16


 


NORD UCH NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear - BIR, Cert, Cacib
 SE UCH DK UCH KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant - BIM, Cert, Cacib, Ny Internationell Champion!
Rostock, Tyskland 2013

  
Vi steg upp mitt i natten (eller egentligen sov vi inte alls...) och styrde bilen ner mot tyska Rostock. Med var Verro, Ch Kenjaali Verro-Vigilant, och Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, och efter en lång resa och en ännu längre väntan på utställnings-platsen gick båda hundarna i topp. Verro blev Bästa Hane med Cert, Cacib och BIM vilket kvalificerade honom till ny Internationell Champion!!! och Leyah blev Bästa Tik med Cert, Cacib och BIR!!! Whoohooooo!!!! I finalen blev Leyah utplockad bland de sex (tre placeras i Tyskland) och vi fick en gigantisk pokal för den äran. Tack till Susanne Andersson, kennel Checkpoint Lakelandterrier, för att vi fick åka i din bil och tack till Amalie Hindsdal för att du hjälpte till att visa Verro i BIR/BIM. Vägen hem kändes inte alls lika lång och sova kan man göra när man blir gammal
J

2013-09-10


 


Kenjaali Uppfödargrupp
Best In Show-2 - Ronneby 2013

  
I Ronneby haglade framgångarna för samtliga Kenjaali-hundar. Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, blev Bästa Hane och BIR, Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, blev Bästa Tik och BIM, Verro, Ch Kenjaali Verro-Vigilant, blev 3:a Bästa Hane och Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna, blev 4:a Bästa Tik och BIR-Veteran! I år har vi inte ställt upp med så många uppfödargrupper, men den här dagen gjorde vi och det slutade med BIS-2 Uppfödargrupp i finalringen. Whoohooooo!!!!

2013-08-11


 


NORD UCH NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

  
Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, är ögonlyst Utan Anmärkning!

2013-08-05


 


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12
Kenjaali Kaya-Kayenna
Bästa Veterantik & BIM-Veteran
Svenska Basenjispecialen 2013


C.I.B NORD UCH NORD JV-11
Kenjaali Heeere's Johnny
2:a Bästa Hane, Bästa Röd/Vita, Bästa Rörelser
Svenska Basenjispecialen 2013

  
Årets Basenjispecial lämnar många fina minnen efter sig. Framför allt så är en Special ett tillfälle att träffa glada och goa vänner med samma intresse för vår ras Basenji. Även om vi alla är där för att tävla känns det ändå mer avslappnat än en vanlig SKK-utställning, förmodligen för att vi umgås mer än bara vid ringside...
Samtliga Kenjaali-hundar tilldelades Excellent av vår domare Noel Baaser, Mutabaruga's Basenjis, Tyskland. Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, var den som var framgångsrikast genom att bli 2:a Bästa Hane, Bästa Röd/Vita och så vann han Bästa Rörelser (även Leyah och Verro var inbjudna till denna tävling). Verro, Ch Kenjaali Verro-Vigilant, placerade sig i championklass hanar, fick ck och var med och tävlade in i det sista om Bästa huvud (även Leyah och Johnny var inbjudna till denna tävling). Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, placerade sig också i den största klassen av alla, championtikar, och tilldelades även hon ett ck och blev precis utanför placering i Bästa Tik. Mattes stolthet Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna, gjorde ett av sina sista framträdanden och blev Bästa Veterantik, med ck, och sedan BIM-Veteran. Slagen av sin snart 12-åriga pappa som rockade loss i ringen som aldrig förr
J
Tack alla för en fantastisk helg! Särskilt Tack till mina valpköpare Gert, Brigitte, Britta och Emma som alltid ställer upp!

2013-08-03


 


NORD UCH NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear
C.I.B NORD UCH NORDJ V-11 Kenjaali Heeere's Johnny
BIM & BIR - SKK Köping 2013
 

  
När man planerar en valpkull har man alltid drömmar och förhoppningar om deras framtid och gissa om den här drömmen har slagit in?! Jag har ingen uppställningsbild från utställningen i Köping, men den här bilden får representera busfröna Leyah och Johnny som vuxit upp till riktiga snyggingar (och är fortfarande riktiga busfrö...).
Leyah, Ch Kenjaali Frankly My Dear, åkte med Emma och brorsan Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, till Köping när matte och resten av familjen spenderade semesterledighet på landet. Det gick fantastiskt bra och Johnny blev BIR med Cacib och därmed Ny Internationell Champion!!! (C.I.B som det så fint heter numera). Leyah blev Bästa Tik och BIM. Tack Emma!

2013-07-28


 


SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder
BIR - Krånge 2013
 

  
Under helgen som gick firade vi BIR-framgångar x 2 - en i utställningsringen där Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, blev BIR i Tvååker och en på lure coursingfältet där Mojo, Ch Kenjaali Mojo-Marauder, blev BIR i Krånge. Stort GRATTIS till familjerna Prahl och Menzel, ni gör uppfödarematte såååååå stolt
J

2013-07-17


 


NORD V-12 SE UCH DK UCH Kenjaali Frankly My Dear
Cert, Ny Norsk & Nordisk Champion - NKK Drammen 2013
 


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12
Kenjaali Kaya-Kayenna
Bästa Veterantik & BIM-Veteran - Norsk Basenjispecial 2013    


NORD (SE DK NO) UCH NORD JV-11
Kenjaali Heeere's Johnny
2:a Bästa Hane - Norsk Basenjispecial & NKK Drammen 2013

  
Helgen spenderade vi i Norge, först på Basenjispecialen i Bogstad och dagen efter på NKK's utställning i Drammen. En supertrevlig helg med många gamla och nya vänner och många skratt! Tusen tack Tommy och Ulrika för att vi fick åka med i er bobil!!!

2013-06-03


 


NORD (SE DK NO) UCH NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny

  
Johnny, Ch Kenjaali Heeere's Johnny, är ögonlyst Utan Anmärkning!

2013-05-27


 


Kenjaali Uppfödargrupp
Best In Show-3 - Hässleholm 2013

  
Solen sken som aldrig förr och den som inte åkte hem solbränd från Hässleholm det här året måste ha sovit inomhus hela dagen
J. Alla hundarna fick hyfsade resultat, bla blev Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, Bästa Hane och BIM och Kenya, Kenjaali Kaya-Kayenna, blev BIR-Veteran och 3:a Bästa Tik. Dagens höjdpunkt var när Kenjaalis uppfödargrupp placerade sig som BIS-3 i finalerna (14 grupper deltog!). Tack till mina vänner Gittan, Emma och Jeanette för att ni ställde upp och visade. Och TUSEN TACK! till Britta för att du stannade hela långa dagen med Verro!!!

2013-05-23


 


NORD (SE DK NO) UCH NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
Cacib, BIR, Crufts-kvalificerad 2014 - DKK Roskilde 2013

  
Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, är nu kvalificerad att tävla på Crufts 2014 då han blev BIR med Cacib i danska Roskilde för domare Tony Moran, Irland.

2013-05-13


 


NORD (SE DK NO) UCH NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
BIR - SKK Västerås 2013

  
Emma och Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, åkte till Västerås för att ställa ut för domare Sofie Lönn (vår första och enda svenska specialdomare) och det gick precis så bra som man kunde önska sig - Johnny blev BIR!

2013-04-28


 


SE UCH NO UCH Faraoland Nile Wild Kazizi

  
Farväl älskade lilla Jaffa
1997-12-01 - 2013-03-28

Aldrig har ett farväl gjort så ont, aldrig har ett beslut smärtat mig så, men idag fick Jaffa somna in i mina armar.
Kroppen orkade inte längre och för hennes skull lät vi henne gå vidare till nästa värld. Jaffa är nu med dom andra änglarna.

Det har varit en ynnest att få dela dryga 15 år med Jaffa, 15 år som jag önskar jag kunde få uppleva igen.
Här hemma finns hennes barn och barnbarn och dom kramar vi extra hårt nu, men Jaffa får vi aldrig åter.
Vi saknar vår lilla positiva solstråle och kommer aldrig att glömma henne.

Lilla Gumman - Vi ses i Nangijala!

2013-03-28


 


NORD V-12 SE UCH DK UCH Kenjaali Frankly My Dear
Cacib, BIR - SKK Malmö 2013

  
På hemmaplan i Malmö firade vi rejält när mattes lillprinsessa Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, utmanade flera mycket framgångsrika hundar och slutade i topp - Bästa Tik & BIR!!! Whooohooooo!!! Och visad av matte själv den här gången
J. Kenya, Kenjaali Kaya-Kayenna, blev 3:a Bästa Tik från Veteranklass och båda pojkarna Verro, Kenjaali Verro-Vigilant och Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, fick Excellent med Ck och placerade sig precis utanför Bästa hanklassen när dom stod placerade som nummer 5 och 6.
Åter igen ställde vi upp med en uppfödarklass som fick kanonkritik av domaren och senare utplockad till seminfinal i stora ringen. På bilden nedan ser ni att vi är hårt övervakade av "kennelmormor" Christina, men jag tror att vi skötte oss ganska
bra
J. Stort TACK till Susanne, kennel King Khufu, och Therese, kennel Shahrans, som hjälpte till att visa fram gruppen i rasringen. Och tack till Jenny Hall och Jeanette Spångberg som hjälpte till i finalen. Härligt att vi kan hjälpa varandra!


Kenjaali Uppfödargrupp - Bästa Grupp

2013-03-26


 


NORD (SE DK NO) UCH NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
Cert, Cacib, BIR - NKK Kristiansand, Norge 2013

  
Emma och Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, åkte till norska Kristiansand och kom hem med två nya titlar,
Nordisk och Norsk Champion! Johnny fick Cert, Cacib och blev även BIR. Whoohooooo!
Grattis Emma och Gittan och tack för att ni förvaltar honom så väl
J

2013-03-19


 


SE UCH DK UCH KBH V-10 Kenjaali Verro-Vigilant & M Wami's Morgaine

  
Äntligen är våren på gång! Verro och Sally skickar en solig hälsning från sin arbetsplats
J
Tack Britta för den fina bilden, det finns hopp om livet nu när dagarna blir längre och ljusare!

2013-02-27


Sammanfattning av det fantastiska året 2012!

Året som gick bjöd på fantastiska framgångar för många av Kenjaali-hundarna, både i utställningsringen och på lure coursingfälten. Jag har ett gäng fantastiska valpköpare som gör otroligt fin reklam för både min uppfödning och för rasen basenji genom att vara ute och visa upp sig. Inte nog med att de visar upp sig, de är långt framme i toppen på varje tävling också! Det är svårt att veta var man ska börja, men självklart börjar jag med den hund som blev nummer 1!

- SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder - 1:a Årets Lure-Coursing Basenji i Sverige 2012!!!!!
Genom sina placeringar, två 1:a platser och två 2:a platser, slutade Mojo högst upp på topplistan och är också rankad högt på de internationella listorna. Utöver sina lure coursingmeriter blev även Mojo Svensk Utställningschampion under 2012.


SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder

- NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny - 2:a Årets Basenji Hane Utställning i Sverige 2012!!!!!
Med 10 cert, flertalet BIR- och BIM-placeringar samt en BIG-4 var Johnny med och tampades om titeln Årets Basenji och hamnade slutligen på 2:a platsen. Bra jobbat av Johnny som ännu inte fyllt två år innan årets slut.


NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny

- C.I.B NORD UCH MULTI V Kenjaali Kaya-Kayenna - 2:a Årets Veteran samt 10:a Årets Basenji Tik!!!!!
Kenya gjorde comeback i ringarna som veteran och gjorde det med bravur! Endast hennes 10-åriga pappa var före henne på veteranernas topplista och med ck och placering i bästa tikklassen på i stort sett varje utställning resulterade det även i en framskjuten placering på den totala topplistan. Kenya blev BIM-veteran på årets Special, placerade sig som BIS-2 och BIS-3 Veteran på SKK's utställningar samt erövrade en ny titel - Nordisk Veteranvinnare 2012.


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORDV V-12 Kenjaali Kaya-Kayenna

- NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear - 6:a Årets Basenji Tik samt Nordisk Vinnare 2012!!!!!
Leyah visade framfötterna i Sverige och Danmark under året genom att vinna både Cert och Cacib i båda länderna. Dessutom åkte vi hem från Danmark med flaggan i topp då hon blev BIR på Nordisk Vinnarutställning i danska Herning.


NORD V-12 Kenjaali Frankly My Dear

- SE UCH DK UCH KBH V-10 Kenjaali Verro-Vigilant - 9:a Årets Basenji Hane!!!!!
Verro fick Ck på samtliga utställningar under året, ett flertal placeringar i bästa hanklassen och blev även utplockad till tävlan om Bästa Rörelser på årets Special.


SE UCH DK UCH KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant

Med facit i hand kan man konstatera att det kanske var dumt att rösta bort tävlan om Årets Uppfödare och Årets Avelshund på rasklubbens topplistor för något år sedan för då hade vi haft ytterligare två saker att skryta om J

- Kenjaali Uppfödning - 10:a SKK's Årets Uppfödare Alla Raser!!!!!
Det här är stort! Min uppfödargrupp blev BIS-1 i Hässleholm, BIS-3 i Malmö och på Sofiero samt BIS-4 i Växjö och det resulterade i en 10:e plats bland alla uppfödare i hela landet, alla raser! Trots att vi egentligen inte satsat järnet utan valt ut ett fåtal utställningar att tävla på. Vid fem tillfällen har vi gått in i en finalring och vid fyra tillfällen har vi fått en placering! Det går inte att beskriva hur häftigt det är att få visa upp sin uppfödning på det här sättet. Jag citerar en välkänd svensk dobermannuppfödare "Kvalitet är mer än en!".


Kenjaali Uppfödargrupp

Tack till mina fantastiska valpköpare och vänner som gjort året 2012 till en härlig skrattfest på tävlingsbanorna. Till mina andra valpköpare som inte är ute och tävlar vill jag skicka ett stort Tack för att ni tar så fint hand om era hundar och gör det möjligt för mig att glädjas åt inte bara tävlingsframgångar utan åt att ALLA mina valpar lever underbara liv fyllda med kärlek och omtanke! Ni är Bäst!!!!!


Med förhoppning om ett lika framgångsrikt och busfyllt år 2013 - Vi ses där och då!

2013-01-21


 


NORD V-12 SE UCH DK UCH Kenjaali Frankly My Dear
Cert, Cacib, BIR, BIG-4 - SKK My Dog Göteborg 2013
Svensk och Dansk Champion

  
Årets första utställning bjöd på härliga framgångar och mersmak inför det nya tävlingsåret. Först ut var Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, som vann en stor öppen klass (där samtliga hanar stod för championatet) och slutligen placerade sig 2:a Bästa Hane med Cert och Svenskt och Danskt Championat!
Sedan var det dags för Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, och hon gjorde det ännu bättre genom att bli 1:a Bästa Tik med Cert, Cacib och Svensk och Danskt Championat! samt BIR och slutligen BIG-4 i en final med stjärnspäckad line-up.
Tanken inför 2013 var att vi inte skulle vara så aktiva om championaten trillade in tidigt på året, men vad gör man när man har så gott sällskap på sina resor och när tävlingsdjävulen tar tag i en
J?! Vi får nog fundera på det så ses vi säkert i en utställningsring nära dig inom kort...

2013-01-07


 


Kenjaali Frankly My Dear - Kenjaali Like A Box Of Chocolates
Kenjaali You Talkin To Me - Kenjaali Heeere's Johnny

  
Idag fyller våra minstingar, Johnny, Leyah, Candie & Harry, 2 år!!!
Vi antar att respektive hussar och mattar har laddat med leverpastej, massor av tuggisar och allt annat gott
som en basenji kan tänkas njuta av. Här är det fortfarande fest efter att ha firat mamma Kenya och morbror
Kevin under gårdagen så vi fortsätter med att dela ut godsaker en dag till
J. Ha en fantastisk dag allihop!

2013-01-02


 


Facebook Sweatheart Nr.1
Kenjaali Fancy-Fairlane


C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 NORD VV-12
Kenjaali Kaya-Kayenna


SE UCH SE V-04
Kenjaali Mercury-Mwami

  
Vi startar det nya året 2013 med att gratulera våra förstfödda, Holley, Kenya & Kevin, på 9-årsdagen!!!
Under många år har ni förgyllt våra liv, gjort oss glada och lyckliga, och ni har många år kvar att dela med oss.
Ett fyrfaldigt leve för familjen Kenjaalis kungligheter - Hipp, Hipp Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

2013-01-01


 


SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder


SE UCH DK UCH KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant


FI UCH Kenjaali Hadhiri-Hawker

  
Grattis Mojo, Verro & Amos på 4-årsdagen!!!
Våra fantastiska, underbara pojkar fyller år idag och vi skickar massor av Grattiskramar till er.
Och ett stort Tack till era fantastiska familjer som tar så väl hand om er!

2012-12-05


 


SE UCH NO UCH Faraoland Nile Wild Kazizi

  
Grattis Jaffa på 15-årsdagen!!!
Världens snällaste, sötaste, vänligaste basenji fyller år idag och inte en enda dag av Jaffas 15-åriga liv har varit en besvikelse.
Jaffa är mamma, mormor, farmor, gammelfarmor, men mest av allt är hon familjens gammeltant som tar allt med ro.
Vi hoppas att vi får många dagar, månader och år att dela med henne för vi älskar alla henne otroligt mycket!

2012-12-01


 


Kenjaali Frankly My Dear
Nordisk Vinnare 2012

Cert, Cacib, BIR - Herning, Danmark 2012


CH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 Kenjaali Kaya-Kayenna
Nordisk Veteran Vinnare 2012

2:a Bästa Tik, BIR-Veteran - Herning, Danmark 2012

  
Det har varit en helg fullspäckad med resor, goda vänner och hundutställning. Tidigt på söndagsmorgonem åkte vi till Herning, Danmark, för att ställa ut på Nordisk Vinnarutställning 2012. Med oss hade vi Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, som blev 2:a Bästa Hane och Verro, Kenjaali Verro-Vigilant, som blev 4:a Bästa Hane. Den här dagen var det flickorna som skulle stå för de stora vinsterna när Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, och Kenya, Kenjaali Kaya-Kayenna, gick i topp som 1:a och 2:a Bästa Tik med två Nordiska Vinnartitlar som en fantastisk avslutning. Tyvärr hade jag missat att man måste föranmäla sin uppfödargrupp på tävlingar i Danmark så det tillfället gick vi miste om, men vi är ganska nöjda ändå. Leyah gick också hela vägen och blev BIR!!! Tack Emma för att du visar Leyah
J

Dagen innan hade vi varit i Växjö och återigen placerade sig Kenjaalis uppfödargrupp i BIS-finalen. Den här gången som BIS-4 och nu är vi med i Topp-10 på SKK's lista över Bästa Uppfödare ALLA raser. Pojkarna Verro och Johnny blev 2:a respektive 3:a Bästa Hane och flickorna Leyah och Kenya blev 4:a Bästa Tik och BIR-veteran. Förhoppningsvis kommer det en liten bild på vår fina uppfödargrupp inom kort. Tack för alla gratulationer!

2012-11-05Kenyas omtest Fanconi

Jag bestämde mig för att testa om Kenya, Kenjaali Kaya-Kayenna, för Fanconis syndrom (som är en hemsk sjukdom som tyvärr kan drabba basenjis) nu när det "riktiga" DNA-testet funnits ett tag. Förut testade vi våra hundar med ett markörtest och fick svaret Troligen Fri (Probably Clear), Troligen Anlagsbärare (Probably Carrier) eller Troligen Affekterad (Probably Affected). Alltså var troligen/sannolikt svaret korrekt, men det fanns ändå en viss felmarginal.
Med det gamla testet var Kenya Troligen Anlagsbärare. Detta innebar att hon aldrig själv skulle kunna bli sjuk, men hon kunde lämna anlaget vidare till sina barn. Dock om man valde att para sin hund som var Troligen Anlagsbärare med en hund som var Troligen Fri så skulle de kommande valparna aldrig kunna bli sjuka. Arvsanlaget måste komma från båda sidor av släktskapet för att sjukdomen skulle kunna vara ett faktum (läs "skulle kunna"...)

Men åter till omtestet...Jag registrerade hennes omtest en sen fredagskväll och fick svaret 10 dagar senare - FRI/CLEAR/NORMAL!

Nu har jag testat om tre av mina hundar och alla tre har fått ett bättre resultat på omtestet:
Kevin, Kenjaali Mercury-Mwami - Från att ha varit Probably Affected (och dödsdömd!) är han nu Carrier, alltså kan han aldrig bli sjuk och det provsvaret var helt fantastiskt att få tillbaka.
Verro, Kenjaali Verro-Vigilant - Från att ha varit Probably Carrier är han nu Fri!
Kenya, Kenjaali Kaya-Kayenna - Från att ha varit Probably Carrier är hon nu Fri!
Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, testades strax efter att det nya testet kommit och hon är Fri!

Min undran är ju då hur många hundar som togs ur avel på grund av felaktiga provsvar i den första omgången...?

2012-10-03Kenjaali Uppfödargrupp
Best In Show-3 - Sofiero 2012

Kenjaalis uppfödargrupp placerade sig ännu en gång i finalerna på en av SKK's utställningar. Den här gången på vackra Sofiero och en finfin BIS-3 placering (av 15 deltagande grupper) taggar för framtida planer. Samtliga deltagande hundar i gruppen, Kenjaali Verro-Vigilant, Kenjaali Heeere's Johnny, Kenjaali Kaya-Kayenna och Kenjaali Frankly My Dear fick Ck. Bäst gick det för Johnny som blev 2:a Bästa Hane med Cert och Kenya som blev Bästa Veteran och utplockad bland de åtta i finalen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - En uppfödare är inget utan sina valpköpare och vänner så stort TACK! till er allihop, Gittan, Emma, Jeanette och Britta. Ni är guld värda!

2012-09-12Kenjaali Frankly My Dear
Cert, BIM - Ronneby 2012

I Ronneby var det Leyahs, Kenjaali Frankly My Dear, tid att glänsa då hon blev Bästa Tik med Cert och sedan BIM! Kenya, Kenjaali Kaya-Kayenna, blev Bästa Veteran. Johnny, Kenjaali Heere's Johnny, blev tvåa Bästa Hane med Cert. Verro, Kenjaali Verro-Vigilant, blev två i championklass med Ck och vi deltog med en uppfödargrupp som fick strålande kritik och hederspris. I finalringen var det verkligen ingen basenjidag, varken valp, vuxen, veteran eller uppfödare placerade sig och vi kände oss lite diskriminerade för de var alla fina representanter... Men Leyah fick sitt andra Cert så jag var glad och nöjd ändå J

2012-08-12SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder & SE LCCH Senjisfinx Nubia

På lure-coursingtävling i Bjurholm vann min adopterade basenjiflicka Nobi. Jag citerar husse Gert - "PANG!! Där satt den: BIR Cert Championat (inoff) och 2:a plats på topplistan!". Gert och Brigitte är fantastiska människor som öppnat sitt hem och hjärta till den här tjejen när hon behövde det som mest. Hon kunde inte fått en bättre familj!
Mojo, Kenjaali Mojo-Marauder, var återigen morgontrött och efter första loppet låg han näst sist. Men återigen tog han igen det genom att göra ett kanonlopp i andra omgången och hade dagens klart högsta poäng. Mitt tips var att husse och matte skulle stiga upp lite tidigare på morgonen så han hinner piggna till, men eftersom jag själv är världens tröttaste på morgonen så kan jag förstå om dom inte lyssnar på mina råd
J

2012-08-12Kenjaali Frankly My Dear
Bästa Ögon - Specialen High Chaparral 2012

Svenska Basenjispecialen 2012 på High Chaparral gav både höga och låga resultat. Bäst gick det för Kenya, Kenjaali Kaya-Kayenna, som blev Bästa Veterantik med Ck samt BIM-Veteran (slagen av sin gamla farsa, snart 11 år, som dessutom blev Bästa Hane!). Både Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, och Verro, Kenjaali Verro-Vigilant, fick Ck och inbjudan till Bästa Rörelser. Leyah fick inbjudan till Bästa Huvud och vann även tävlan om Bästa Ögon. Så det var väl ganska hyfsade resultat...


Sheriffen på High Chaparral

Men framför allt hade vi jäkligt roligt! Till den här platsen vill vi återkomma för här fanns verkligen allt för alla, bra boende med massor av aktiviteter för stora och små. På dagtid kunde de som inte var intresserade av utställningen gå in i parken och skjuta lite pang-pang och på kvällstid kunde man dra fram de större kanonerna när nattklubben öppnade J
Och trots att man ibland kan tror att det verkligen är på liv och död i en utställningsring så hade vi fantastiskt kul med alla våra vänner (och fiender, hehe). Tack alla för en otroligt rolig helg!

2012-08-04/05SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder
2:a Lure-Coursing - Tammsvik 2012

Mojo, Kenjaali Mojo-Marauder, har återigen varit ute och tävlat lure-coursing. Den här gången blev det en 2:a placering och med den förstärkte han ledningen i tävlan om Årets LC Basenji. Grejen är den att Mojo är lite morgontrött och springer på lite halvfart i första loppet och den här gången låg han faktiskt inte mer än femma inför det andra loppet, men det tog han igen med råge genom att skrapa ihop dagens högsta poäng (basenji) och slutade alltså som mycket god tvåa (endast en ynka poäng efter ettan). Jag är en stolt Uppfödarmatte!

2012-07-31NORD JV-11 KBHV-12 Kenjaali Heeere's Johnny
Cert, Cacib, BIR - Ransäter 2012

Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, och Emma åkte till Ransäter och skördade ytterligare framgångar. För domare Tina Permo blev han BIR! Vi är många som är stolta över den här killen och hans framfart i utställningsringarna, men framförallt gillar vi Johnny för att han är så glad, positiv och alltigenom snäll J

2012-07-28SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder
BIR - Krånge 2012

På Midsommardagen var Mojo, Kenjaali Mojo-Marauder, i Krånge och tävlade lure-coursing med BIR som resultat och just nu är han i topp i tävlan om Årets Lure-coursing basenji i Sverige! Grattis Mojos 2:a BIR-placering i år och Grattis till Nobis 2:a Cert!

Husse Gert har också påbörjat sin utbildning som funktionär inom Vinthundsklubbens Lure-coursingsektor. Lycka till med det fortsatta arbetet!

2012-06-23NORD JV-11 KBHV-12 Kenjaali Heeere's Johnny
Cert, BIM, Köpenhamnsvinnare 2012 - Ballerup, Danmark 2012

Emma och Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, har varit i Danmark på Köpenhamnvinnarutställningen och blev där Bästa Hane med Cert och BIM. I Danmark är titeln KBHV-12 officiell (medans man i Sverige inte längre registrerar titeln) så vi väljer att skriva ut den ändå... Åter igen, Grattis till Birgitta och Emma för de fantastiska framgångarna!

2012-06-17SE UCH SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder
Cert, Svensk Champion - Avesta 2012

Uppfödarmatte åkte norröver för att hälsa på Mojo, Kenjaali Mojo-Marauder, och hans familj i Långsand. Jag åkte dit med förhoppning om ett sista cert så Mojo kunde bli färdig champion även i utställningsringen. Väl på plats vid utställningen i Avesta så var det åter igen ösregn, men Mojo (som endast är utställd sex gånger tidigare under sin karriär som utställningshund) skötte sig med bravur och erövrade certet och titeln SE UCH, Svensk Utställningschampion!!! Whoohooo!!!, nu är alla tre pojkarna i kullen champions! Jag fick också glädjen att visa fram Mojos "syster" Nobi till sitt första cert. Jag kommer säkert på fler besök...

Stort Grattis till stolta ägarna Gert och Brigitte! Tack för att ni alltid tar så väl hand om och skämmer bort mig på mina besök J Och tack för att ni tar så väl hand om Mojo och Nobi!

2012-06-16C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 Kenjaali Kaya-Kayenna
BIS-2 Veteran - Vänersborg 2012

En ganska så hektiskt utställningssäsong har tagit fart och trots att det är sommar nu så verkar våra vädergudar inte ha förstått det. Under rasbedömningen i Vänersborg öste regnet ner och vi fick alla springa i en halv decimeter vatten som stänkte precis överallt. Under dagen blev dock vädret bättre, men allt vatten hann inte torka undan så även i finalringen var det mest gegga. Tillsammans med Emma lyckades ändå Kenya prestera på topp och slutade som BIS-2 Veteran!

Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, blev 2:a Bästa Hane med Cert och Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, blev 2:a Bästa Tik med R-Cert.

2012-06-09C.I.B. NORD UCH SE V-05-06-07 KBHV-08-09 Kenjaali Kaya-Kayenna
BIS-3 Veteran - Norrköping 2012

I Norrköping var det Kenyas tur att glänsa i finalringen där hon, trots stormbyar och endast 5 plusgrader i juni!, placerade sig som BIS-3 Veteran. Tack Emma för att du visade henne!

Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, blev 2:a Bästa Hane med Cert och Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, fick R-Cert.

2012-06-02NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
Cert, Cacib, BIR - Vallentuna 2012
 

Emma och Johnny åkte till Vallentuna och fick kanonresultat med sig hem - Cert, Cacib och BIR!
Johnny ligger just nu på delad 1:a plats i tävlan om Årets Basenji 2012.

2012-05-26SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder
3:a Lure-coursing - Norberg 2012

På lure-coursingtävlingar i Norberg slutade Mojo på en 3:e plats efter ett mindre missöde med munkorgen i första loppet. Detta till trots fullföljde han båda loppen och fick finfina poäng. Mojo ligger just nu på en 2:a plats i tävlan om Årets Lure-Coursing Basenji 2012.

2012-05-20Kenjaali Uppfödargrupp
Best In Show - Hässleholm 2012

I Hässleholm var det blåsigt och kallt, men ändå var det (nästan) idel, ädel leenden när Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, blev Bästa Hane med Cert och BIM. Verro, Kenjaali Verro-Vigilant, blev 4:a Bästa Hane och Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, blev 3:a Bästa Tik med Cert.

För tredje gången tävlade jag med en uppfödargrupp och för tredje gången placerade sig gruppen i finalerna. Den här gången allra högst upp på prispallen - Best In Show!!! Tack till Emma, Michelle, Jeanette och Jenny som hjälpte till under dagens gång!


NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
Cert, BIM - Hässleholm 2012

2012-05-19Kenjaali You Talkin To Me

Hälsningar från stiligaste killen Harry!

2012-05-18SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder
BIR - Söderhamn 2012

Mojo startade årets lure-coursingsäsong med att vinna i Söderhamn!

Grattis till stolta ägare Gert & Brigitte!

2012-05-12Kenjaali Like A Box Of Chocolates

Hälsningar från sockersöta Candie J

2012-05-09Kenjaali Uppfödargrupp
Best In Show-3 - Malmö 2012

På hemmaplan i Malmö var lyckan total efter fantastiska resultat där samtliga fyra hundar som var anmälda placerade sig i Bästa Hane- respektive Bästa Tikklass. Johnny vann juniorklassen, blev 1:a Bästa hane med cert, BIR och knep till slut sin första grupplacering - BIG-4! Verro blev 3:a Bästa Hane med R-Cacib. Leyah vann juniorklassen och placerade sig som 2:a Bästa Tik med R-Cert. Kenya blev 4:a Bästa Tik från veteranklassen samt BIR-Veteran.

För andra gången någonsin hade jag också möjlighet att få visa upp en uppfödargrupp. Jag har fött upp 10 valpar under 8 års tid så chanserna har inte varit så många att få ihop till en grupp. Kenjaali uppfödargrupp placerade sig som BIS-3 i finalen och det är väl ett ganska hyfsat facit?! Två tillfällen har resulterat i två placeringar i finalerna - BIS-1 i Växjö och nu BIS-3 i Malmö J

Ett Stort TACK! till er som ställde upp och visade i gruppen och ett ännu större TACK! till min syster Michelle som inte visat hund på säkert 15 år, men ändå gjorde det med bravur! Michelle visade inte bara i uppfödargruppen, hon visade även fram Kenya till 4:a Bästa Tik. Bra träning inför den egna karriären som utställningsidiot J Och så klart ett stort TACK! till Anna Grevin som försett mig med så fina bilder.


NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
Cert, BIR & BIG-4 - Malmö 2012

2012-03-20NORD JV-11 Kenjaali Heeere's Johnny
2 x Cert, BIR & BIM - Göteborg 2012

Utställningsåret 2012 började så bra det bara går att drömma om! Johnny fortsatte en redan framgångsrik karriär med att, endast 1 år och någon dag gammal, bli Bästa Hane med Cert båda dagarna. Första dagen fick han se sig slagen av tiken och blev BIM, men andra dagen var det Johnny som fick den röd/gula rosetten - BIR!

Med var också Kenya som gjorde debut i veteranklassen och det gjorde hon med den äran! Första dagen blev hon 3:a Bästa Tik och BIM-veteran, slagen av sin gamla farsa som fortfarande är i superkondition trots sina 10 år. Andra dagen blev Kenya 4:a Bästa Tik och BIR-veteran.

Det är många som frågat hur det gick för Leyah och det gick alldeles utmärkt! Hon har varit på äventyr med husse, mormor Jaffa och morbror Kevin på hemmaplan J

2012-01-09Kenjaali You Talkin To Me, Kenjaali Frankly My Dear, Kenjaali Like A Box Of Chocolates, Kenjaali Heeere's Johnny

Idag, den 2 januari, fyller våra småttingar 1 år!!!

Stort GRATTIS Johnny, Leyah, Candie och Harry!
Tänk att ni blivit så stora, fast vuxna blir ni nog aldrig
J

2012-01-02Kenjaali Fancy-Fairlane, Kenjaali Kaya-Kayenna & Kenjaali Mercury-Mwami

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Holleys, Kenyas och Kevins 8-årsdag!!!

Stort GRATTIS till Kenjaalis förstlingar. Holley som föddes allra först, tätt följd av syrran Kenya och sist (och faktiskt minst, iallafall då) kom Kevin. Idag är ni alla vackra, underbara och sköna basenjisar som är högt älskade av era familjer!

2012-01-01SE V-04 SE UCH Kenjaali Mercury-Mwami

Kevin är omtestad för Fanconis syndrom med resultatet bärare!
Detta innebär att han aldrig kan bli sjuk och det är den bästa julklappen jag någonsin fått!

I september 2009 testades Kevin med det tidigare markörtestet och fick svaret att han var troligen affekterad av Fanconis syndrom. Detta skulle innebära att han mest troligt skulle drabbas av den här fruktansvärda sjukdomen som oftast leder till mycket lidande för hundarna. Sjukdomen yttrar sig på så sätt att kroppens inre organ, njurarna i första hand, slutar att fungera och ni kan ju tänka er hur plågsamt det skulle vara. Nu behöver vi aldrig fundera på att ta blodgastester, ändra kost osv. Nu kan vi fortsätta leva som vanligt!

2011-12-21Kenjaali Heeere's Johnny
Nordisk Juniorvinnare 2011 - Stockholm 2011

På årets Nordiska Vinnarutställning i Stockholm vann Johnny den stora juniorklassen, med ck, tilldelades titeln Nordisk Junior Vinnare-2011 och blev 3:a Bästa Hane med reserv-Cert.

Grattis Gittan & Emma!

2011-12-18


 
 
 
SE LCCH
   Kenjaali Mojo-Marauder  
FI UCH
   Kenjaali Hadhiri-Hawker  
SE & DK UCH KBHV-10
   Kenjaali Verro-Vigilant  


Grattis till våra vackra pojkar Mojo, Amos och Verro som fyller 3 år idag!

2011-12-05SE UCH NO UCH Faraoland Nile Wild Kazizi

Grattis Jaffa på 14-årsdagen!

2011-12-01Kenjaali Heeere's Johnny
BIR, BIG-1 & BIS-4 Valp - Malmö Valp 2011

Äntligen var det dags för Malmö Valputställning! En tradition här nere i södra Sverige och en av kanske världens största renodlade valputställningar. I år deltog 1200 valpar av alla raser och man kan inte säga annat än att det gick strålande!!!

Sex basenjivalpar tävlade och tre valpar från Kenjaali var med - Johnny, Leyah och Candie (Harry kunde tyvärr inte komma, men nästa gång...). Johnny blev bästa hanvalp och Leyah bästa tikvalp. Candie visades för första gången av husse Johan och med tanke på att Johan aldrig tidigare visat hund så var det en strålande insats husse och hund gjorde när dom placerade sig som 3'a i klassen. Lite mer träning, lite finputsning på det som redan fungerar så blir det ett farligt team i utställningsringarna J
I tävlan om BIR- & BIM-valp blev det tufft för domaren att bestämma sig, men slutligen blev Johnny BIR-valp och Leyah BIM-valp. I finalerna på eftermiddagen blev Johnny BIG-1 och fick återkomma till söndagens stora Best In Show final där han slutade som BEST IN SHOW-4!!!

Vi tävlade även med en syskonklass där vi fick fina vitsord från domaren "En mycket jämn grupp med mycket fina rasdetaljer. Trevligt att se så fina hundar. Lycka till i framtiden med dessa valpar!". I finalen blev Kenjaali syskonklass BEST IN SHOW-2!!!


Kenjaali syskonklass
Best In Show-2 - Malmö Valp 2011

2011-11-29Kenjaali uppfödargrupp
Best In Show - Växjö 2011

För allra första gången fick jag tillfälle att ställa upp med en uppfödargrupp på utställningen i Växjö. Om man fött upp tre valpkullar på sju år så är det ju inte så många hundar man har att välja på till en grupp bestående av fyra hundar, men när tillfället gavs så blev resultatet framgång, och det med besked! Best In Show!!!

På samma utställning debuterade Leyah och Johnny genom att vinna juniorklasserna och sedan placera sig som 2:a Bästa Tik respektive 2:a Bästa Hane, båda med reserv-cert. Framtiden ser ljus ut!

2011-11-10SE UCH DK UCH KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant

Nyligen kom beskedet att Fanconigenen är funnen (läs mer om detta på Svenska Basenjisällskapets hemsida) och man råder alla att göra ett omtest på de hundar som tidigare testats med markörtest. Framför allt de hundar som är tänkta att användas i avel.

Sagt och gjort, Verro är nu omtestad och från att tidigare ha varit "troligen bärare" är han nu, med det riktiga testet, "Fri/Normal". Nu vi väntar på att få svar på Kevins omtest...

2011-11-08KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant
Cert, Svensk & Dansk Champion, BIM - Sofiero 2011

Verro slog till och blev Bästa Hane med Cert och BIM på Sofiero.
Detta innebär att han numera kan titulera sig Svensk och Dansk Champion!!!

Även Kenya, Kenjaali Kaya-Kayenna, var med och placerade sig som 3:a Bästa Tik.


Kenjaali Frankly My Dear
BIR-Valp - Sofiero 2011

Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, blev återigen Bästa Valp! Brorsan Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny blev BIM-valp och syrran Candie, Kenjaali Like A Box Of Chocolates, blev 3:a, med hederspris, bland tikvalparna.

2011-09-05Kenjaali Frankly My Dear
BIR- & BIS-3 Valp - Öland 2011

Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, blev BIR-Valp och BIS-3 Valp på alltid lika vackra och soliga Böda Sand, Öland!

Nästa helg är det Sofiero, sista valputställningen för Leyah och hennes syskon. Vi ses väl där?!

2011-09-05KBHV-10 Kenjaali Verro-Vigilant
Cert, Cacib, BIR, BIG-4 - Ronneby 2011

Vi har haft en fantastisk dag i Ronneby!!!

Dagen började med att Leyah, Kenjaali Frankly My Dear blev BIR-valp och Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny blev BIM-valp. Enligt domaren rörde sig Leyah som en dröm!

Sedan var det Verros, Kenjaali Verro-Vigilant, tur att glänsa när han slog på stort och blev Bästa Hane med Cert, Cacib och även BIR! Efter att ha ställt Verro så många gånger och resultatet ofta slutat med ett reserv-cert lämnade jag över visningen till Emma Prahl och det gick ju bra J
Dagen avslutades med att Verro även blev placerad i finalen - BIG-4! Tack Emma för hjälpen, du får visa honom när du vill...

Men dagens höjdpunkt var att få se Kenya, Ch Kenjaali Kaya-Kayenna, göra comeback i ringen! Jag ställde hennes mest för att få bekräftelse på om hon fortfarande hade "det" och för att se hur en exteriördomare skulle bedöma hennes fula ärr längs hela vänsterbenet. Jag fick mitt kvitto då Kenya placerade sig som 2:a Bästa Tik och fick lovord om sina fina rörelser. Det gjorde hela min dag!

2011-08-14SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder
Cert, Svensk Lure Coursing Champion - Norberg 2011

Mojo är ny Svensk Lure Coursing Champion!

På dagens tävlingar i Norberg slog Mojo till med en 2:a plats och erövrade sitt 3:e Lure-Coursingcert och en finfin titel
- SE LCCH! Whohooo!

Stort Grattis till stolta ägarna Gert & Brigitte!!!

2011-07-27Kenjaali Verro-Vigilant & M Wami's Morgaine

Hälsningar från Verro och Sally som varit ute och paddlat kanot på Rönne å!

2011-07-24FI UCH Kenjaali Hadhiri-Hawker
Cacib, BIM - Torneå, Finland 2011

Amos 1:a Bästa Hane med Cacib och BIM i finska Torneå!

Återigen äntrade Amos, Ch Kenjaali Hadhiri-Hawker, utställningsringen och återigen blev placeringen Cacib och BIM!

Grattis Paula och Matti!

2011-07-23Kenjaali Heeere's Johnny
BIR- & BIS-4 Valp - Köping 2011

Johnny Best In Show-4 Valp i Köping!

Grattis Gittan och Emma!

2011-07-23Kenjaali Frankly My Dear & Melua's Janet's Pride

Leyah + Betsy = Bästisar!

Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, har en viss förkärlek för stora hundar och nu har hon hittat en ny bästa kompis i grand danoisvalpen Betsy, Melua's Janet's Pride. Betsy är uppfödd och bor hos Jeanette Nilsson, kennel Melua's, i Hörby. Besök gärna deras hemsida!

2011-07-22Kenjaali You Talkin To Me

Hälsningar från Harry, Kenjaali You Talkin To Me, som besökt de norska fjällen!

2011-07-21FI UCH Kenjaali Hadhiri-Hawker
Cacib, BIM - Oulo, Finland 2011

Amos 1:a Bästa Hane med Cacib och BIM i finska Oulo!

Amos, Ch Kenjaali Hadhiri-Hawker, fortsätter att visa framfötterna i sitt hemland Finland. Den här gången hade han tuff konkurrens i utställningsringen, 7 championhanar deltog, och det var Amos som stod först av allihop. Cacib och BIM!

Grattis Paula och Matti!

2011-07-17FI UCH Kenjaali Hadhiri-Hawker
R-Cert, R-Cacib - Piteå 2011

Amos 2:a Bästa Hane med R-Cert och R-Cacib Piteå!

Amos, Ch Kenjaali Hadhiri-Hawker, har varit besök i Sverige och det gick nästan hela vägen. Amos blev 2:a Bästa Hane med R-Cert och R-Cacib. Nästa gång sitter den!

2011-07-16Kenjaali Heeere's Johnny
BIR-, & Best In Show Valp - Tvååker 2011

Johnny Best In Show Valp i Tvååker!

Tvååker är en utställning som vi aldrig missar och som vanligt var vi ett helt gäng som åkte dit och spenderade en fullspäckad helg med god mat, fest och sång. Mycket av allt faktiskt! Resultaten lät inte heller vänta på sig när Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, och Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, äntrade ringen. Leyah blev 1:a Bästa Tikvalp och BIM båda dagarna och Johnny blev BIR- och BIS-valp första dagen och 2:a Bästa Hanvalp andra dagen.

Grattis Gittan och Emma!

2011-07-15/16Kenjaali Verro-Vigilant

Knasen siktar mot högre höjder!

Fick en bildhälsning från Britta och Verro där han benämns Knasen. Otroligt passande för kärt barn har ju många namn som vi vet J

2011-07-11FI UCH Kenjaali Hadhiri-Hawker
Cert, Finsk Champion!, BIR, BIG-4 - Kemi 2011

Amos är Ny Finsk Champion!

På utställningen i finska Kemi blev Amos, Kenjaali Hadhiri-Hawker, BIR med cert och titeln var i hamn. Inte nog med det för Amos blev dessutom BIG-4. Amos är nummer ett hos Kenjaali på många sätt - Amos är den första tricolourhanen som fötts hos oss. Amos är också den första tricolouren som blir champion och dessutom den första av kullbrödrarna att erövra titeln.

Stort Grattis till stolta ägarna Paula och Matti!!!

2011-07-10Kenjaali Mojo-Marauder
R-Cert, R-Cacib - Alfta 2011

Mojo 2:a Bästa Hane med R-Cert och R-Cacib i Alfta!

Det var en "nästan"-helg för Mojo, Kenjaali Mojo-Marauder... På lördagen tävlade han lure-coursing och blev 2:a, missade sista certet för sitt championat med 0,25 poäng. På söndagen var det utställning och även här snubblade han på målsnöret och blev 2:a Bästa Hane med R-Cert och R-Cacib. Nästa gång är det Mojos tur att stå ETTA!

2011-07-10Kenjaali Heeere's Johnny
BIM-Valp - Borås 2011

Johnny BIM-Valp i Borås!

På sin SKK-debut, på dagen 6 månader ung, blev Johnny Bästa Hanvalp och BIM-valp.

Grattis Gittan och Emma!

2011-07-02Kenjaali Mojo-Marauder & Senjisfinx Nubi

Mojo har fått en syster!

Mojos husse och matte, Gert och Brigitte, har engagerat sig hårt i ett sorgligt ärende där ett flertal basenjis blivit omhändertagna av myndigheterna i kommunen där de bor. De har hjälpt till att hitta hem till samtliga hundar. När så en av tikarna inte riktigt kunde anpassa sig öppnade de upp sitt hem för lilla Nubi och efter att ha bott en knapp vecka i sin nya familj har den här lilla tjejen blommat upp, funnit en själsfrände i Mojo och sover i sängen på mattes arm. Lycka!

2011-07-01Kenjaali Heeere's Johnny & Kenjaali Frankly My Dear
BIR- & BIM-Valp 4-6 månader - Specialen 2011

Specialen 2011 med framgångar för småbarnen!

Årets Basenjispecial arrangerades Midsommarhelgen på Tånga Hed, norr om Göteborg. En utställningsplats som många hundföreningar nyttjar och det kan man sannerligen förstå. Här var det fri tillgång för hundarna på i stort sett alla ytor och rum. Stora, fina gräsytor att ha en utställningsring på och fina fårhagar att rusa runt i för de som vågade J

I år fanns hela Kenjaalis filmcitat-kull på plats och skulle tävla i bebisklassen 4-6 månader. Först ut på morgonen för den engelska domaren Val Allen (Zordia Basenjis) var brödrarna Johnny, Kenjaali Heeere's Johnny, och Harry, Kenjaali You Talkin To Me. Johnny skötte sig alldeles utmärkt och vann klassen tätt följd av Harry på andra plats som trots att han inte ville springa med uppfödarmatte ändå lyckades visa alla sina fina sidor och föll även han domaren i smaken. Båda killarna fick hederspris och det var ju bra att det är fler som inser hur fina valpar vi har
J

Sedan var det flickornas tur och både Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, och Candie, Kenjaali Like A Box Of Chocolates, visade sig i ringen som om dom tränat miljoner gånger, men så är det inte. Jag tränar mycket, mycket sällan med mina valpar hemma, det gör vi när vi är i utställningsringen. Det är iallafall därför jag ställer ut mina valpar, för att träna inför framtiden. Well, well, efter mycket springande och noggrann genomgång av domaren vann Leyah klassen och Candie blev trea, självklart båda med hederspris. Johnny blev sedan BIR-valp och Leyah BIM-valp.

Oavsett alla fina framgångar och priser så var det jag som uppfödare till dessa underbara småttingar som vann första pris bara genom att få träffa allihop och få visa alla andra hur fantastiska dom är. Fantastiska små basenjisar med fantastiska ägare som verkligen förvaltar det dom har. Det är ju det jag säger, som uppfödare är jag ingenting utan mina valpköpare!!!

Harry som jag inte träffat sedan han åkte vid åtta veckors ålder har verkligen växt upp till att bli en stilig ung man. Matte tränar allt möjligt med honom och han är en ovanligt väluppfostrad basenji. Nu får ni se till att träna lite utställning också så han kan ge brorsan och alla andra en ordentlig match för det lovar jag att han kan J

Tack alla valpköpare och basenjivänner som gjorde helgen till en riktigt rolig och minnesvärd händelse! Innan nästa års Special som arrangeras i Gävle lär vi ses massor med gånger hoppas jag.

2011-06-26SE LCCH Kenjaali Mojo-Marauder
Cert, BIR - Söderhamn 2011

På lure-coursingtävlingen i Söderhamn var det återigen Mojos tur att vara överst på prispallen. Efter att ha varit snabbast i båda loppen slutade han dagen med ett superfint betyg, 81 poäng, vilket betyder det också att Mojo nu erövrat sitt 2:a cert och är på god väg att bli uppfödningens första Lure-Coursing Champion!

Stort Grattis till stolta ägarna Gert och Brigitte!!!

2011-06-05Kenjaali Frankly My Dear
Best In Show-2 Valp - Lomma 2011

Leyah debuterar med att bli Best In Show-2 Valp i Lomma!

Leyah, Kenjaali Frankly My Dear, gjorde sin utställningsdebut på en inofficiell utställning i Lomma. Som vanligt var den välbesökt, många välkända uppfödare åker hit för att ställa ut sina småvalpar, och i valpfinalen var det massor med valpar som tävlade om de åtråvärda platserna 1-4. Leyah skötte sig som om hon aldrig gjort annat och slutade som finfin BIS-2:a.

2011-05-15Kenjaali Verro-Vigilant & M Wami's Morgaine

I våras fick jag information om att Kevins, Ch Kenjaali Mercury-Mwami, dotter Sally, M Wami's Morgaine, akut behövde ett nytt hem för att familjen fått utökning med barnbarn. Sally är en 5-årig basenjitik som aldrig umgåtts med barn i hela sitt liv, men man valde att ta det säkra före det osäkra - placera om henne trots att det kanske inte alls skulle vara något problem.

En av mina valpköpare, Verros, Kenjaali Verro-Vigilant, matte, hade haft funderingar ett längre tag om att skaffa en hund till och kunde då tänka sig att ta hand om en äldre hund, gärna en basenjitik. Sally mötte Verro, tycke uppstod och nu bor kusinerna tillsammans och stortrivs. Sally har fått en man att hunsa runt och Verro har fått en tjej som håller hans tonårsfasoner i schack. Lycka!

Tilläggas bör att Sally nu träffat barn i alla möjliga åldrar utan några som helst bekymmer...

2011-04-22Promenadgänget på Järavallen

Varje första söndag i månaden är vi ett gäng glada basenjiägare som träffas på Järavallen, söder om Landskrona, för att promenera tillsammans, prata lite skit och utbyta erfarenheter om allt mellan himmel och jord. Vi har alltid lika trevligt!
Är ni sugna på att följa med är det bara att höra av er för utförligare info om datum, plats och tid - skicka e-post.

2011-04-03